Trein heeft zijn laatste update gehad: bestemming bereikt

Trein voor iPhone heeft zijn laatste update gehad voor de iPhone. Het icoontje is vernieuwd voor iOS 7 en Apple's Kaarten-app is ondersteund.

Trein iPhone laatste update iOS 7 icoonDe iPhone-app Trein heeft zijn laatste update gehad. Ontwikkelaar Dennis Stevense meldde iPhoneclub maandagavond dat de applicatie niet zal worden vernieuwd voor iOS 7 en niet hoeft te rekenen op verdere updates. Als bedankje naar het trouwe publiek, dat Trein vanaf eind 2008 al beloonde met 4,5 sterren in de Nederlandse App Store, was de applicatie vanaf maandagavond gratis te downloaden. De laatste update zelf is geen grote.

De afsluitende versie Trein 1.18 vernieuwt drie dingen, waarvan er slechts één in het oog springt. Het icoontje van de app is voorzien van flat design in lijn met iOS 7, zodat de applicatie niet meer uit de toon valt op het iPhone-homescreen. Het icoontje is wat lichter gemaakt en de klok is er net wat groter in uitgevallen.

Trein 1.18 voor iPhone zorgt er verder voor dat je de applicatie kan openen vanuit Apple’s Kaarten-app. Als je daarin je route voor het openbaar vervoer aanvraagt, kan je Trein openen om de route te berekenen. Als laatst is de stabiliteit van de app verbeterd.

Maandag publiceerden we een klein interview met Dennis Stevense. De ontwikkelaar gaf aan geen tijd meer te hebben de applicatie te voorzien van een iOS 7-uiterlijk. Stevense, die de App Store een treinapp gaf ver voordat de NS zelf in de markt sprong, hoopt dat een andere ontwikkelaar een waardige opvolger maakt.

Downloaden: Trein (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 9:24
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.