Duolingo krijgt coach voor dagelijkse doelstellingen in taalles

De fantastische taalles-app Duolingo voor iPhone en iPad heeft nu een coach die je wil motiveren dagelijks je taal te onderhouden.

Duolingo iPhone iPadDe taalles-app Duolingo schuift steeds meer op naar een spel. Toen de leerzame app vorig jaar uitkwam op de iPhone, spaarde je na taallessen al medailles en steeg je in rang. Je kon je vorderingen ook al vergelijken met die van vrienden, tot aan het aantal woorden dat je had geraden aan toe. Daarna volgde een iOS 7-uiterlijk en een voortgangsbalk. In de nieuwste update introduceert Duolingo een taalcoach. Die zorgt ervoor dat je dagelijks wordt gemotiveerd om je taalstudie weer bij te spijkeren, maar dat is niet het enige nut.

Als je Duolingo hebt bijgewerkt naar versie 3.1, zie je de coach nog niet meteen. Hij wordt je niet opgedrongen: je hebt zelf de optie om hem in of uit te schakelen. Dat doe je op de profielpagina. Druk op Coach On en je kan aangeven in welke mate je wilt werken aan je taalkennis. Doe je het rustig aan met 5 minuten per dag, ‘gewoontjes’ met 10 minuten, serieus met het dubbele daarvan of ‘insane’ met een half uur per dag? Je kan de coach op elk moment weer uitzetten. Op de dagen dat je Duolingo opent, zie je na elke training hoe lang je nog moet doorgaan om aan je dagelijkse doel te komen. In het wekelijkse leaderboard op je profielpagina, zie je nog steeds hoeveel taalervaring je die week hebt opgebouwd ten opzichte van je vrienden.

Duolingo oefen in Frans iPhone Duolingo taalles coach motivatie iPhone

Maar de coach kent een andere kant en dat is een die direct doet denken aan een spel. Duolingo bevat voortaan namelijk een in-app winkel om nieuwe gadgets voor de coach te kopen. Die kan je kopen met Lignots, de rode diamanten die je krijg als je bepaalde prestaties haalt in de applicatie. Zo krijg je er bijvoorbeeld een als je geen enkele fout maakt in een toets, of word je beloond met een stel diamanten als je een rang omhoog gaat. Je kan Lignots alleen verdienen door verder te leren in de app en dus niét door in-app aankopen.

De shop waarin je de Lignots kan uitgeven, is op dit moment nogal karig. Momenteel vinden we er een Heart Refill die ervoor zorgt dat je eenmalig een hartje in een toets kan bijvullen voor 4 Lignots en zijn er twee pakjes voor de coach – een champagnekleurige en een stereotype Britse geleerde – die je voor 30 diamanten per stuk koopt. Die 30 Lignots hebben we echter verzameld in een half uur in Duolingo duiken. Een echte stok achter de deur is de nieuwe coach dus vooral vanwege de dagelijkse motivatie wat verder te spelen. Niet vanwege de winkel.

Taalles en spel

Wie nog niet bekend is met Duolingo, mist wat op de iPhone en iPad. De applicatie laat je Duits, Frans, Italiaans, Spaans of Portugees leren vanuit het Engels en is volledig gratis. De opzet van de app is daarbij zo speels en doordacht, dat je écht een taal kan leren met de applicatie, maar het gevoel hebt een spel te spelen. Er wordt gewerkt aan nieuwe talen zoals Chinees, Japans en Arabisch, die met hulp van gebruikers zullen worden toegevoegd.

Downloaden: Duolingo (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 10:23
Categorieën Games, Onderwijs
Onderwerpen duolingo, taalcursus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.