The Room Two uitgekomen op iPad: opvolger Apple’s Game van het Jaar

The Room Two is de opvolger van de prachtige iPad-adventuregame The Room, met nieuwe voorwerpen om te puzzelen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

https://www.iculture.nl/app/667362389Apple’s Game van het Jaar 2012 heeft een opvolger gekregen op de iPad. The Room Two betekent de terugkeer van het puzzel-avonturenspel dat als geen andere game was opgezet voor het grote touchscreen van Apple’s tablet. The Room laat zich goed vergelijken met games als Riven en Myst: je zoekt en puzzelt constant naar stappen die je helpen bij de volgende stap. Het grote verschil is dat je bij The Room niet rondkijkt in de grote wereld om je heen, maar juist neerkijkt op de bizarre voorwerpen die je krijgt voorgeschoteld en die je volledig moet uitpluizen. The Room Two gaat verder waar de eerste game gebleven was.

The Room Two puzzel op tafelElk voorwerp dat je voor je neus krijgt, is een puzzel. En niet zomaar een, maar een kluis die je beetje bij beetje kraakt door allerlei kleine raadsels op te lossen. Met veegbewegingen bekijk je je voorwerp van alle kanten. Je vindt een sleuteltje hier, die past in het tandwielmechanisme daar, die slinger je aan met dat voorwerp dat je aan de onderkant uit de vorige puzzel overhield en zo ben je weer een stapje verder naar de grote puzzelkraak.

Bekende sfeer

Wat The Room Two net als zijn voorganger helpt, is een ongelooflijk innemende sfeer. Met oordopjes op is The Room al eerder een beleving gebleven. Je hoort kraakjes, dreunen als er weer eens een deel van de puzzel wordt ontgrendeld en het geluid dat je hoort als je de zoeklens opzet, was helemaal goed voor wat gevoelde spanning. Wie bekend is met The Room, zal zich direct thuis wanen in The Room Two. Niet alleen qua kleurgebruik en de scherpte van het beeld is er niks veranderd: ook de geluiden zijn identiek.

The Room Two schatkist met puzzels

Kinderlijke spanning

The Room Two kijk in kamerHet mag inmiddels wel duidelijk zijn dat The Room Two op het oog en gehoor niks doet om zich te onderscheiden van zijn voorganger. Maar vreemd is het niet. Het origineel was namelijk al steengoed. De makkelijke bediening. De constante beloning van het spel als je weer één klein deel van de puzzel verder was naar de oplossing. Het subtiele hintsysteem dat tips weggeeft als het spel vindt dat je eraan toe bent. Het gevoel van overwinning als je een voorwerp hebt gekraakt – en de kinderlijke spanning die je daarna meteen ervaart als je aan een nieuw voorwerp mag beginnen. The Room is een prachtgame en The Room Two voegt daar moeiteloos nieuwe hoofdstukken met nieuwe voorwerpen aan toe. Meer hoef je eigenlijk niet te weten.

Downloaden: The Room Two (€4,49, iPad 2+, iOS 5.0+)

Nog niet bekend met The Room? Het origineel is vandaag gratis ter viering van de release van de opvolger!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 11:13
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.