Trein – 100% snelste voor iPhone wil de snelste zijn

Trein - 100% snelste voor iPhone is een snelle en overzichtelijke nieuwe app met treintijden, een reisplanner en storingen.

trein-100Er is een nieuwe treintijden app in de App Store verschenen, onder de naam Trein – 100% snelste. Dat klinkt niet zo catchy, maar het beschrijft wel meteen waarmee de app zich wil onderscheiden: snelheid. De overzichtelijke app is rustig vormgegeven, met een witte interface en rood en blauw als enige kleuren. In de app kun je favoriete stations invullen waarvoor je de vertrektijden wil zien, treinreizen plannen en storingen bekijken. Extra functies zijn beschikbaar via een in-app aankoop van €1,99.

Wanneer je de app opent zie je een leeg scherm waarin je twee favoriete stations kunt invullen. Nadat je ze hebt toegevoegd kun je erop tikken om de afzonderlijke treinen die van dit station vertrekken beter te bekijken. De andere twee tabbladen zijn de Planner en de Storingen, waarin je eenvoudig reizen kunt plannen of storingen en werkzaamheden kunt zien. Of de claims over snelheid die in de appnaam en in de de App Store omschrijving naar voren komen -“Getest en bewezen de snelste app beschikbaar!”-volledig kloppen is lastig te zeggen, maar op de snelheid van de app valt in ieder geval niets aan te merken. Trein – 100% snelste reageert vlot en is soepel in de bediening.

vertrektijdentreinen

Met een in-app aankoop van €1,99 kun je de Pro-versie aanschaffen, waarmee je ook aankomsttijden van treinen kunt inzien, een oneindig aantal stations aan je favorieten kunt toevoegen en de historie van je planner kunt bekijken. Met name die laatste functie maakt het aanschaffen van de Pro-versie enigszins noodzakelijk, want iedere keer dezelfde reis plannen wordt op de den duur vervelend. In de Pro-versie ontbreekt echter ook nog het een en ander, zoals een mogelijkheid om reizen met anderen te delen, via sms of email- te versturen of toe te voegen aan je agenda.

Concurrentie

Met name SnelTrein en Railplanner zijn geduchte concurrenten voor Trein – 100% snelste, maar ook de gratis Reisplanner Xtra-app van de NS kan goed met de app worden vergeleken. De vroeger veelgenoemde app Trein van Dennis Stevense is er natuurlijk ook nog, maar die app moet het vooral hebben van nostalgie; de app zelf is al een jaar lang niet vernieuwd.

SnelTrein is een applicatie met een leuke visuele stijl die doet denken aan de grote gele flipborden met treintijden die je op stations zag. De treintijden-app werd vanaf de release in juni elke dag duurder, tot de app niet meer werd gekocht. Gebruikers bepaalden de waarde van de app daarna op €2,69. En de ontwikkelaar is nog niet uitgespeeld, want hij bracht vorige week SnelTrein wissel uit. Die app is identiek aan SnelTrein, maar is gratis te downloaden met een abonnementsmodel. Ook de Railplanner app is erg populair en heeft als recente extra de mogelijkheid om geplande reizen meteen in je agenda op te slaan. Dit kan handmatig per reis, maar ook standaard bij elke nieuwe reis die je plant.

plannerstoringen

De verschillen tussen de alle apps zijn vooral de functiemogelijkheden en aanpak. SnelTrein gaat bijvoorbeeld niet uit van het vertrekpunt maar de bestemming, in tegenstelling tot RailPlanner, NS Reisplanner Xtra en Trein- 100% snelste. Daarom is Sneltrein zowel in de betaalde versie als abonnementsvorm misschien wel de handigste iPhone-app voor reizigers die vaak dezelfde routes afleggen. En Railplanner en NS Reisplanner Xtra weer veel handige functies die Trein-100% niet heeft, zoals het delen van reizen en reizen in je agenda zetten. Dit alles maakt Trein – 100% snelste uiteindelijk vooral geschikt voor mensen die graag een overzichtelijke en uitgeklede versie van de NS-app willen. Een simpele en snelle app in een modern jasje.

Wie er na deze vergelijking nog steeds niet uit is: je kan zowel SnelTrein wissel als Trein – 100% snelste ook eerst eens gratis uitproberen. De eerste voor een maand, de tweede voor een beperkt aantal stations. Dan kan je in alle rust besluiten welke app het best bij je past.

Downloaden: Trein – 100% snelste (gratis, in-app aankoop van €1,99, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 november 2013 om 18:00
Onderwerp
Categorie
Reizen
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.