Reeder 2.1: nieuwsapp biedt thema’s, landscape en Safari Leeslijst

De nieuwsapp Reeder waarin je het laatste nieuws van je eigen geselecteerde nieuwsbronnen leest, heeft een zwik nuttige updates gekregen.

Reeder 2 iPhone iPad RSS-lezerDe hooggewaardeerde nieuwsapp Reeder geeft je voortaan keuze uit meerdere thema’s voor de artikelpagina’s in de applicatie. Met een druk op de lettertype-knop verander je tussen witte, zandkleurige, donkergrijze en zwarte achtergrond in de app. Reeder 2.1 voor iPhone en iPad ondersteunt daarnaast ook Safari’s Leeslijst, zodat je artikelen die je later wilt lezen rechtstreeks kan doorsturen naar de browser in je iPhone, iPad en op je Mac. Er zijn echter meer vernieuwingen.

Reeder 2.1 heeft een handvol vernieuwingen die rechtsreeks op basis van gebruikersfeedback doorgevoerd lijken te zijn. Zo is het mogelijk om foto’s en – belangrijker – ook video’s nu in de landschapsstand van de iPhone te bekijken. Je hoeft dus niet langer te turen naar één derde van het scherm. Een andere vernieuwing is dat je feeds simpelweg beter kan sorteren. Je kan aangeven of je de mappen met nieuwssites of losse nieuwssites bovenaan wilt weergeven en hebt de keuze: sorteer je artikelen op feeds of op datering? Dat is een belangrijke verbetering: voortaan kan je de actualiteit van de berichten belangrijker stellen dan de afkomst ervan.

Reeder 2.1 iOS 7 thema kiezen Reeder 2.1 nachtthema iOS 7

Andere vernieuwingen zijn specifieker, maar ze zijn talrijk genoeg. Handig is in ieder geval dat je nieuwsfeeds in OPML-formaat kan importeren in de app en wie graag artikelen in de Readability-stand leest, is daar nu nog maar een pinch-to-zoom beweging van verwijderd in de normale artikelweergave. Andere tweaks: je kan vanaf nu uitschakelen dat je verticaal tussen berichten veegt en zo het volgende bericht alweer opent en je kan deelfuncties in de app uitschakelen.

De nieuwsapplicatie waarin je eigen nieuwsbronnen toevoegt om het laatste nieuws van te lezen, is verder op veel kleine punten sneller geworden. De applicatie reageert vooral vlotter op de ‘markeer alles als gelezen’-knop en wint ook snelheid door reeds gelezen artikelen te verwijderen en uit het zicht te halen wanneer je nieuwe berichten ophaalt. Als je de nieuwsverzameldienst Feed Wrangler gebruikt, kan je ervoor kiezen de persoonlijke ‘smart streams’ bovenaan in de app weer te geven en ten slotte worden gelezen artikelen automatisch gedimd in Reeder.

Downloaden: Reeder (€4,49, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2013, 18:25
Categorie Nieuws
Onderwerpen feedly, reeder, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.