Toepen: Hollands kaartspel op de iPhone

Toepen is de eerste app waarmee je kunt Toepen op de iPhone. Je speelt tegen drie virtuele spelers.

toepenToepen is een kaartspel dat je speelt met 32 kaarten. Je kunt het met twee tot acht personen spelen, waarbij je elk vier kaarten krijgt. Wie de vierde ‘slag’ haalt is winnaar van de ronde en dit gaat net zolang door totdat een speler op het afgesproken maximale aantal punten staat. Hij heeft daarmee het spel verloren. Mensen die Toepen ook wel eens op hun iPhone willen spelen, kunnen terecht bij GraafICT. Deze ontwikkelaar heeft het klassieke kaartspel omgezet naar een iPhone-app.

Je speelt tegen 3 virtuele medespelers, die je proberen te verslaan door vooruit te denken en kansen te berekenen. De virtuele spelers passen hun spelstijl op jouw gedrag aan, dus als je teveel toept gaan ze vanzelf denken dat je teveel bluft.

toepen iphoneAls je het artikel over Toepen op Wikipedia bekijkt, zie je dat er heel wat varianten in de spelregels zijn. Er is nauwelijks sprake van officiële spelregels; vandaar dat je in de app zelf je regels kunt instellen, zoals de snelheid van het spel, bij hoeveel punten je af bent en hoe het zit met vuile/witte was. In een volgende update komt ook Game Center erbij, zodat je straks tegen elkaar kunt spelen.

Toepen is momenteel de enige Toepen-applicatie in de App Store. Er is overigens wel een Toep Teller, waarmee je de score kunt bijhouden.

Downloaden: Toepen (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2011, 13:10
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen kaartspel, toepen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.