Tip: push notificaties instellen in de iCulture-app

Hoe stel je push notificaties gericht in bij de iCulture-app? Deze tip legt dat uit, zodat je alleen notificaties krijgt bij nieuwscategorieën die je interesseren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iculture logo appDe nieuwe versie van de iCulture-app is nu een paar dagen beschikbaar en het loopt goed! De app staat al een paar dagen op nummer 1 in de categorie Nieuws en haalde in de lijst met gratis app zelfs een tijdje de nummer 2-positie! Voor ons leuk om te zien dat veel mensen de vernieuwde app gebruiken, zo blijkt uit de cijfers. Op sommige momenten zijn er honderden mensen tegelijk artikelen in de app aan het lezen! De komende dagen zullen we een aantal tips geven om meer uit de app te halen en om de app meer af te stemmen op je wensen. We beginnen met het instellen van de push notificaties. Word je gek van de push-berichten en zitten er af en toe onderwerpen tussen waar je niet warm voor loopt? Dan schakel je toch gewoon een paar categorieën uit! Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.

Zo stel je in welke push-notificaties je krijgt:

iculture push notificaties

 1. Open de iCulture-app.
 2. Ga naar het tabblad Meer.
 3. Tik op Instellingen en blader naar beneden.
 4. Tik op Push-instellingen, helemaal onderaan het scherm.
 5. Je hebt nu twee mogelijkheden: zet de schakelaar ‘Alleen breaking news‘ aan als je alleen gewaarschuwd wilt worden bij belangrijke ontwikkelingen, zoals nieuwe firmwareversies of aankondigingen van nieuwe iPhones.
 6. Je kunt je de notificaties verfijnder instellen door op de optie ‘Toon categorieën‘ te tikken. Je krijgt dan een lijst met schakelaars te zien, zoals op de afbeelding hiernaast.
 7. Geef aan van welke nieuwscategorieën je pushberichten wilt ontvangen. Voor elke appcategorie in de App Store is er een schakelaar. De opties staan op alfabetische volgorde, dus je zult soms even moeten zoeken.
 8. Klaar? Ga terug naar het nieuwsscherm en je krijgt voortaan alleen nog push notificaties voor de nieuwscategorieën die jij interessant vindt.

Meer opties: geluiden uit, slaapmodus

Wil je alleen de geluiden uitschakelen, dan lees je daarover alles in onze tip:

Wil je alle push notificaties uitschakelen, dan kan dat ook:

push notificaties slaapmodus iculture appWil je ‘s nachts rustig slapen, dan vind je in de app ook een slaapmodus. Daarmee stel je in tussen welke tijdstippen je geen push notificaties wilt ontvangen. Stel bijvoorbeeld in dat je tussen 23:00 uur en 7:00 uur niet gestoord wilt worden via de volgende instructie:

 1. Ga in de iCulture-app naar het tabblad Meer
 2. Tik op Instellingen en blader naar Push-instellingen, zoals hierboven aangegeven.
 3. Zet de schakelaar Slaapmodus aan.
 4. Stel een tijdsperiode in, bijvoorbeeld 23:00 tot 7:00 uur.
 5. Je zult nu tussen de aangegeven tijdstippen geen push notificaties meer ontvangen, ook niet bij breaking news.

Downloaden: iCulture (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Hieronder graag alleen reacties over deze tip voor het instellen van de push notificaties in de iCulture-app. Feedback over de app geven heeft hieronder geen zin. We verzamelen alle feedback op een centrale plek, via een formulier in de app (ga naar tabblad Meer > Feedback en laat je mening achter). Bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 11:39
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp iCulture-app

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.