Flipboard 2.0: eigen magazines maken en delen

Nieuwsapp Flipboard is voorzien van de functie eigen magazines te maken met items die je interessant vindt. Je kan magazines ook delen.

Flipboard iPhoneDe geroemde nieuwsapp Flipboard heeft de belangrijkste introductie gedaan sinds het bestaan van de applicatie. Versie 2.0 introduceert de functie om eigen magazines te maken met daarin nieuwsverhalen die je interessant vindt. Bij elk artikel dat je de moeite waard vindt, druk je op de plus-knop om het aan een van je nieuwsmagazines toe te voegen. Zo gaat Flipboard de strijd aan met Pinterest, Tumblr, Twitter en alle andere sociale netwerken die je aanwendt om verhalen van anderen op te delen.

Je kan de magazines delen via Twitter, Facebook, Google+ en meer en zo kunnen andere gebruikers je magazines zien en volgen. Als je het goed wil aanpakken, maak je dus niet slechts één magazine aan waarin je alles zet wat je leuk vindt, maar leg je meteen meerdere magazines aan gebaseerd op verschillende interesses – zoals je bij Pinterest verschillende prikborden hebt om berichten in verschillende categorieën op te zetten. De magazines zijn standaard openbaar, maar je kan ook een schakelaar omzetten om ze privé te maken, waarna alleen jij ze nog ziet.

Flipboard 2.0 voor de iPhone en iPad voorziet in een nieuwe bladwijzer waarmee je items die je hebt geopend in de browser, ook door kan zetten naar je magazines. Je hoeft dus niet alleen items te delen die je zelf al tegenkomt in de nieuwsstromen waar je op bent geabonneerd binnen Flipboard. Daarnaast verstuurt de app nu pushberichten. Je ontvangt ze als iemand zich abonneert op je magazine, als iemand erop reageert of als iemand hem leuk vindt.

Flipboard eigen magazine maken iOS Flipboard flip dit naar

De laatste grote vernieuwing in Flipboard is dat de nieuwsapp voortaan actief persoonlijke aanbevelingen toont om aan je Flipboard toe te voegen. In hetzelfde straatje van ‘meer content zien’ past ook de verbetering dat de zoekfunctie nu centraal staat in Flipboard. Als laatste wijziging worden pagina’s sneller geladen en gaat de bekende flip-animatie – die kenmerkende hoekige variant op het omslaan van een pagina – sneller dan voorheen.

Downloaden: Flipboard (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2013, 9:04
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, magazine, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.