iOS game-update: Dungeon Hunter 4 en World of Tanks Blitz aangekondigd, Space Retro+ en Auralux

Auralux is een leuk strategiespel op muziek, Space Retro+ een gratis cadeautje en Gameloft heeft Dungeon Hunter 4 voor iOS aangekondigd.

GU DI Dungeon Hunter 4 iPad iPhone headerFans van de eerste twee Dungeon Hunter-games, zet je schrap. En fans van Dungeon Hunter 3 – jullie zijn met minder, toch? – eveneens. Dungeon Hunter 4 komt eraan en laat zichzelf zien in een eerste trailer van Gameloft. Space Retro+ is een gratis te downloaden en te spelen cadeautje alsmede een trip down memory lane en dan is er Auralux. Een fascinerende mix tussen strategie- en muziekspel, dat je eveneens uitgebreid kan spelen zonder er een cent voor neer te leggen.

GU DI World of Tanks Blitz screenshot

World of Tanks Blitz aangekondigd

De online pc-game World of Tanks waar zo fanatiek televisiereclame voor wordt gemaakt dezer dagen, komt naar iOS en Android. Dat heeft de Russische ontwikkelaar Wargaming bekend gemaakt. Het spel zal in opzet niet ver afwijken van de game die op het web zo populair is. Je betreedt de arena in teams van 7 tegen 7 online spelers, elk in hun eigen tank op jacht naar het verpulveren van tegenstanders. Blitz zal zich afspelen in de Tweede Wereldoorlog en begeeft zich op locaties als China, Frankrijk en Groot-Brittannië. Je speelt overigens met de Duitsers, Amerikanen of Russen – waarbij de fanatieke Call of Duty-speler meteen zal opmerken dat de Polen missen. Soit: fanatieke spelers van World of Tanks kunnen uitkijken naar de aankomende mobiele versie voor de iPhone en iPad, die gratis te downloaden en te spelen zal zijn. En fanatieke spelers zullen er zijn. Wargaming beweert dat World of Tanks meer dan 40 miljoen spelers aan zich heeft gebonden en dat er online elk moment wel 500.000 spelers een potje knallen op de virtuele rupsbanden.

World of Tanks Blitz groot screenshot

Dungeon Hunter 4 komt eraan

GU DI Dungeon Hunter 4 screenshotDe eerste twee geliefde 3D-hakspellen op de iPhone krijgen een vervolg: Dungeon Hunter 4 komt eraan. Dat klinkt misschien raar, maar lees vooral ook het woord geliefde. Eind 2011 verscheen namelijk ook al Dungeon Hunter 3, maar die game was voor de fans van de eerste twee aanvankelijk een doorn in het oog. Het spel was namelijk geen groot verhalend avontuur als de eerste twee delen, maar een gratis aangeboden spel dat missies in korte aparte stukken opknipte om je vooral veel geld te laten besteden aan power-ups die je nodig had om de arena’s te overleven. In de trailer van Dungeon Hunter 4 geen toezeggingen of het een betaalde en verhalende game wordt, of toch een freemium-deel met kleinere omgevingen. De beelden neigen naar de eerste optie: de omgevingen zijn groots in opzet en bovendien ogen ze meer als gangen waar je doorheen struint dan compacte arena’s waarin je dient te overleven. Touchgameplay, het YouTube-account waaronder de video is geplaatst, heeft Dungeon Hunter 4 echter reeds aan de tand gevoeld en komt met de misschien wel mooiste toezegging denkbaar: het spel wordt net zo gratis te downloaden als Dungeon Hunter 3, maar doet qua werelden en gameplay veel meer denken aan de eerste twee delen. Het is nog niet bekend wanneer de game uitkomt, maar wij kijken ernaar uit.

Space Retro+: gratis vliegen en schieten

GU DI Space Retro Plus iPhoneTijd om je vinger op het beeldscherm te leggen en er een complete vloot ruimteschepen en -vijanden mee om te leggen. Met Space Retro+ ga je terug naar de tijd van arcade vliegen en schieten, compleet begeleid door ouderwetse pixelbeelden en bliepjes die rechtstreeks uit de speelhal lijken te komen. Wat Space Retro+ vooral bijzonder maakt, is dat het nu eens echt gratis is. Er zijn zover wij kunnen ontdekken geen in-app aankopen voorhanden, het spel is gratis te downloaden en we stuiten zelfs niet op schreeuwerige pop-up advertenties in het spel. Space Retro+ lijkt wel een cadeautje! Het spel is allerminst baanbrekend te noemen. De ervaren arcadespeler zal aan de eerste levels een broertje dood hebben, zo controleerbaar is het niveau. De baas ervan geeft je nog wel een vlot kogelpatroon om je mee om te oren te schieten, maar verder begint Space Retro+ rustig en we hebben nog niet ver genoeg door kunnen spelen om te ontdekken of dat snel verandert. Wel poogt het spel nog een beetje verhaal doormiddel van dialoog na elk level en bovendien is het te prijzen om zijn snaarstrakke besturing. Wil je echter iets van een fundamenteel hoger niveau, dan kan je beter even kijken naar Radiant (€0,89, App Store-link) en het onlangs nog besproken Plasma Sky.
Downloaden: Space Retro+ (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Auralux

GU DI Auralux iPad iPhoneWe blijven in de ruimte in de iOS game-update vandaag, met een spel dat wel iets origineler is dan Space Retro+. Ook Auralux is gratis te downloaden en te spelen, maar daarbij moet aangetekend worden dat je een beperkt aantal levels krijgt en een versnelde speelstand moet ontberen. Wil je een Speed Mode en meer levels, dan tast je in de buidel. Auralux is een heers-en-verdeel strategiespelletje zoals we er meer hebben gezien in de App Store. Op het speelveld staat een aantal grijze planeten. Een paar planeten zijn bezet door gekleurde volken, waarvan jij de blauwe op je neemt. Door volken naar planeten te dirigeren met een intuïtieve besturing, kan je ze naar een andere planeet sturen en die aanvallen. Dat doet de tegenstander natuurlijk ook. Wie alle planeten toe-eigent, is de winnaar van het stel. En daarvoor heb je weer planeten nodig, want planeten die je bezet genereren meer nieuwe eenheden die je inzet. Tot zover het lesje strategieprincipes, want die zijn al eens eerder gedaan door games. De reden dat Auralux in deze iOS game-update staat, is omdat het een muziekelement heeft. Alle bewegingen en strategische zetten die je doet, worden omgezet in de muziek en zo zijn je acties hoorbaar. Hoe opzwepend dat werkt, moet je vooral zelf even ervaren gezien je het spel gratis kan downloaden. Het geeft dit type strategiespel – dat soms best een beetje slenterend kan zijn omdat je soms stapjes terug moet doen – een vleug dynamiek dat absoluut welkom is.
Downloaden: Auralux (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2013, 20:15
Categorie Games
Onderwerpen dungeon, gameloft, iculture speelt, space

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.