Thunderspace: onweersbuien op je iPhone voor powernap of nachtrust

Onweer op je iPhone, inclusief overtuigende lichtflitsen! De iPhone-app Thunderspace is met zijn stereotopische 3D-geluid erg indrukwekkend.

Onweersbui op iPhone onweer ThunderspaceJongens, wat is het warm hè? Je verlangt bijna naar een onweersbui die het benauwde even uit de lucht schudt. Misschien. Dankzij een iPhone-app hoef je de weersvoorspellingen in ieder geval niet meer af te wachten. Thunderspace is een applicatie die de lucht niet klaart, maar je wel in de sfeer van een onweersbui kan brengen. De applicatie laat het gedonder in stereoscopisch 3D door je koptelefoon of oordopjes horen en doet dat overtuigender dan elke andere omgevingsgeluiden-app op de iPhone of iPad. Thunderspace is nu voorzien van een flinke update met welkome verbeteringen.

Vergeet het beeld

De applicatie is afkomstig van Franz Bruckhoff, de ontwikkelaar achter de stijlvolle weerapp Haze. Dat zie je terug in de kleurovergang in de applicatie en de soepele bediening ervan die maar uit een paar knoppen bestaat. Maar echt: het gaat hier niet om het uiterlijk van de app. Het geluid maakt de ervaring. De applicatie is geoptimaliseerd voor de earpods die je bij de iPhone krijgt geleverd, maar werkt naar zeggen van de ontwikkelaar ook goed met andere koptelefoons. Als je het geluid maar om je heen ervaart.

Thunderspace Roof Garden onweer dichtbij Thunderspace onweer op de iPhone

Je kan de telefoon wegleggen en het geluid laten draaien, maar het wordt helemaal indrukwekkend als je in het donker bent en de flitsknop aanzet. Leg de iPhone weg zodat je de indicatie van de flits niet kan zien en de applicatie verrast niet alleen met onweersgeluiden om je heen, maar ook flitsen op momenten die je niet ziet aankomen.

Scenario’s

Thunderspace heeft acht scenario’s waar je naar kan luisteren, zoals onweer in de woestijn, beekjes, maanlicht, engelen en kikkers in het bos – namen die je niet te letterlijk moet nemen, want ze zijn niet zo opdringerig en geforceerd als in sommige andere sfeergeluiden-apps. De scenario’s kosten helaas 89 cent per stuk; zonder die uitgave luister je alleen naar voorbeelden. Bij aanschaf van de app zijn twee scenario’s wel volledig te gebruiken. Roof Garden doet denken aan een heftige Nederlandse onweersbui waarbij je zelf nog net droog schuilt bij een groot onweer. Waterscape is veel rustiger; je hoort het gekabbel van een beekje af en toe doorbroken worden door een donder. Die donder komt zelfs bij even de app gebruiken steeds van een andere kant. We hebben in een half uur onafgebroken testen niet het gevoel dat het in herhaling valt.

Na de update

In Thunderspace versie 1.3 is de app voorzien van een slaaptimer die standaard staat ingesteld op anderhalf uur. Zo kan je de app ook gebruiken bij het slapen gaan en hoef je er niet bang voor te zijn dat de telefoon de volgende ochtend leeg is. Wat daarbij helpt is dat de applicatie ook minder batterij verbruikt sinds de update. Thunderspace werkt beter op de achtergrond, werkt soepeler en is bovendien voorzien van een nieuw intro waarin allerlei geluidseffecten indrukwekkend in 3D om je heen zoeven. Het smaakt naar nog veel meer geluidsscenario’s in de applicatie, maar misschien komen die in een volgende update wel. Bruckhoff stelt dat VoiceOver-ondersteuning en ‘verrassingen’ volop in ontwikkeling zijn.

Downloaden: Thunderspace (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2013, 21:11
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen geluid, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.