Plex mediaserver-app voor iPhone en iPad lost crashproblemen op

Plex voor iOS heeft een update gekregen met diverse bugfixes en verbeteringen. De app crasht minder, presteert beter en heeft kleine tweaks in de interface.

plex plaatjeDe populaire mediaserver-app Plex heeft vandaag een update gekregen voor iPhone en iPad. Er zitten performanceverbeteringen in en de app crasht minder vaak. Sinds de laatste update klaagden gebruikers over crashproblemen bij het inloggen op myPlex of het weergeven van items zonder thumbnails. Dit is opgelost, net als het crashen bij het verwijderen of aanpassen van gesyncte items.


Tijdens het gebruik van de browser reageert de app ook een stuk soepeler als je door multimedia bladert. Over de browser gesproken: die toont voortaan items waarvan de naam begint met een speciaal karakter, wat bij vreemde talen wel eens wil voorkomen. En heb je content die uit meerdere delen bestaat, dan werkt het afspelen daarvan weer zoals vanouds. Om de app sneller te maken is gesleuteld aan de optie ‘Clear Cached Data’: die was wel aanwezig, maar werkte niet goed meer. Bovendien word je nu beschermd tegen ongeldige cache-data. Kortom: een lange lijst met verbeteringen, die het gebruik van de Plex-app nog prettiger maken. Het uiterlijk van de app is ietsje getweakt, zonder dat er noemenswaardige veranderingen zijn doorgevoerd.

Met Plex kun je muziek, video’s en foto’s van je thuiscomputer (met Plex Media Server) streamen naar diverse kanalen, die gekoppeld zijn aan apps als Aperture, iTunes en iPhoto. Vooraf converteren is niet nodig. Tv-programma’s en films met DRM-beveiliging worden echter niet ondersteund.

Downloaden: Plex (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

plex

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2013, 9:41
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.