De Financiële Telegraaf heeft iPhone-app met live beurskoersen

De nieuwe iPhone-applicatie DFT.nl van De Financiële Telegraaf brengt het laatste financiële nieuws en de live beurskoersen van verschillende beurzen over de gehele wereld.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

DFT voor de iPhone iPod touchNiet allemaal werken ze volledig, maar De Financiële Telegraaf heeft een iPhone-app uitgebracht waarin je de nagenoeg live beurskoersen van de AEX in Amsterdam tot Hang Seng in Hong Kong kan bekijken. In de nieuwe applicatie DFT.nl kun je daarnaast ook een samenvatting van de AEX-dag, financiële nieuwsberichten en columns van experts lezen.

Aparte secties zijn er in de app onder het tabblad ‘Meer’. De pagina Valuta toont hoeveel Zwitserse Frank de euro waard is en zo zijn er ook aparte pagina’s waarop de waarde van edelmetalen en energie eenvoudig te zien is. Wie niet genoeg heeft aan het uitgewerkte nieuws in het tweede tabblad, kan onder Meer ook nog het laatste nieuws lezen, waarop meer berichten binnenkomen.

Bij de beurskoers van bijvoorbeeld de AEX is per bedrijf te zien wat hun huidige beurskoers is. De laatste stand, de hoeveelheid punten in de min of plus en het percentage in de min of plus zijn naast elkaar te zien. Daarachter wordt de tijd van de laatste update gemeld, die bij onze check hooguit drie minuten oud is bij slechts één bedrijf. De rest is verser. Met een knop rechtsboven kunnen de standen vernieuwd worden. Klik op een bedrijf en de hoogste en laagste dagkoers, de omzet in stuks, vorige slotkoers en de openingkoers van vandaag komen in beeld. Dat allemaal begeleid door een grafiek die de lijn van de beursgang laat zien.

De Goeroes-sectie is rijkelijk gevuld met columns en dat doet een beetje fronsen waarom deze informatie allemaal gratis is. Dat komt omdat er zo nu en dan advertenties in beeld schuiven op artikelpagina’s, vermoedelijk. Alleen vandaag al zijn er drie ‘goeroes’ die iets te zeggen hebben over de economie of, bijvoorbeeld, een prikkelende vraag over de financiële malaise van Griekenland voorleggen. In de dagen ervoor zijn per dag vijf goeroes aan het woord.

Het aardige is dat de artikelen leesbril-proof zijn. Rechts bovenin beeld geeft een A+ aan dat de tekst handmatig groter kan worden gezet. Hetzelfde trucje is overigens niet mogelijk bij het koppensnellen van berichten. Daar staat wel een zoekmogelijkheid.

DFT.nl lijkt op wat onvolledige beurskoersen na een prima applicatie voor financieel geëngageerden. De applicatie is anderhalve dag oud en is nu al de derde meest gedownloade app van Nederland op dit moment, met een gemiddelde waardering van 3,5 ster uit 16 beoordelingen.

Downloaden: DFT.nl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 12:08
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen aex, beurs, financieel, nasdaq

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.