ThereUR: uitgebreide Nederlandse variant op Find My Friends

ThereUR is een Nederlandse iPhone-app die iets meer functionaliteit biedt dan Apples eigen Find My Friends. Zo kun je een eindbestemming op de Google Maps vastpinnen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ThereUR iPhone iPod touch locatie anderen vindenNet voordat Apple haar nieuwe applicatie Find My Friends uitbracht voor iPhones met iOS 5, behandelden we al de Nederlandse app Link waarmee je precies hetzelfde kan: je vrienden vinden op een kaart. Er is echter nog een app uit eigen land die dezelfde functie eerder bood dan Find My Friends. ThereUR is als enige van het stel niet gratis, maar biedt wel extra functies zoals een gedeelde eindbestemming instellen.

Net als in de twee andere applicaties moeten de personen die je op de kaart ziet, in je telefoonboek staan en de app geïnstalleerd hebben. De grote troef van ThereUR is dat iedereen een eindbestemming kan aangeven, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als je met mensen aan de andere kant van het land afspreekt om op een centraal punt bijeen te komen. Met een pinnetje zie je hun locatie op de Google Maps-kaart. Een vlaggetje geeft aan waar de eindbestemming is. Met een liniaal-knop zie je de afstand tussen andere personen of bestemmingen.

Het is echter niet zo dat meerdere personen dezelfde bestemming hoeven hebben. Je eigen pinnetje en vlag zijn in het blauw uitgevoerd. Je contacten krijgen een rode pin en vlag. Dat betekent ook dat elke gebruiker een eigen vlag op de kaart kan zetten. Favoriete bestemmingen kun je meteen opslaan als bookmark, die je met het blauwe boek rechts in de zoekbalk kan benaderen. Een bestemming kan overigens ook een ander contactpersoon zijn. Met de Finish-knop in het tabblad Map, kun je aangeven dat je bent aangekomen of kun je de bestemming verwijderen.

Helaas gaat niet alles helemaal vlekkeloos in ThereUR. Zo geven we de app toestemming om pushberichten te geven, maar blijken die onder Settings -> Notification & Visibility alsnog uit te staan. Als je ze aanzet, blijkt dat je heel wat kan instellen. Bijvoorbeeld een melding als een contactpersoon bij zijn bestemming is, bij verzoeken van een contact, of als hij een afstand van 10 kilometer tot 250 meter nabij is. Als we echter teruggaan naar de instellingen voor die pushberichten, staan ze allemaal weer gedeactiveerd.

Eveneens geeft de app een paar keer de melding dat er gebruikersinformatie ontbreekt, bijvoorbeeld als een eindbestemming voor het eerst invoeren. Dat is erg merkwaardig. We hoeven namelijk helemaal geen accountinformatie aan te maken voor de app. De Logout-knop in Settings geeft geen gehoor en als we bij diezelfde instellingen naar User Information gaan, loopt de app onherroepelijk vast. We zien ook niet precies in waarom we een account zouden moeten hebben, maar de functionaliteit zit wel half in de app gebakken. Als laatste merkwaardigheid kun je het locatie tracken van de app alleen uitschakelen door de app volledig uit te schakelen in de multitask-bar. Er zitten dus nogal wat rauwe randjes aan ThereUR.

Downloaden: ThereUR (€0,79)

Volgens de ontwikkelaar van ThereUR worden veel van de beschreven problemen snel opgelost in een iOS 5-update voor de app die ter beoordeling ligt bij Apple. Dan moet er weer kunnen worden ingelogd, moeten de notificaties weer werken en heb je weer toegang tot de User Information.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2011, 19:06
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen locatie, Navigatie, zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.