The Wider Image voor iPad toont prachtige foto’s op Apple TV

The Wider Image voor iPad heeft een update gekregen die foto's in volle glorie op de Apple TV kan laten zien.

The Wider Image iPad Apple TVOp de iPad is het al gaaf om grote, professionele foto’s te bekijken in applicaties als bijvoorbeeld In beeld van NRC. Maar als het aan persdienst Reuters ligt, zijn foto’s op de iPad nog niet groot genoeg. The Wider Image van Reuters kreeg een flinke update die een aparte fotostand introduceert voor de Apple TV. Je kan de foto’s zo live streamen naar de televisie, waarna je ze onder andere op een wereldkaart ziet. Je hoeft op die Explore-pagina maar op een land of verhaal te drukken en je ziet de foto’s groot op je tv.

The Wider Image is Reuters’ antwoord op de website The Big Picture van Boston, waarin je scrollt door adembenemende foto’s van persfotografen. De Nederlandse krant NRC vertelt het verhaal in de app In Beeld ook al een tijd lang in grote foto’s – en dat doet The Wider Image dus ook.

The Wider Image hoofdscherm iPad iOS

De app is op meerdere punten verbeterd. Zo kan je nu vegen door een ‘oneindige’ stroom aan fotoverhalen in het hoofdscherm van de app. Maar als je gerichter wilt zoeken, is dat ook geen probleem. In de nieuwe versie 3.0 zoek je op verhalen, fotografen en ook landen. En er is nog een manier om verhalen te filteren. De app verdeelt ze onder in tien categorieën. Tien thema’s, met algemene omschrijvingen als ‘cultural atlas’ en ‘living planet’. De app en dus ook de onderschriften van de foto’s die het verhaal aan de man brengen, zijn nog altijd Engelstalig.

Hoewel de kwaliteit van de foto’s in The Wider Image overtuigt, zit er nog altijd wel een addertje onder het gras in de applicatie. Als je de foto’s namelijk écht scherp wilt zien op het Retina-scherm van de iPad 3, iPad mini 2 of nieuwer, betaal je 1,79 euro per maand.

Downloaden: The Wider Image (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2014, 12:27
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.