Zippy: fraaie todo-app met infographics van je productiviteit

Zippy voor iPhone is een handige en stijlvolle nieuwe todo-app, die je allerlei infographics kan geven over jouw productiviteit.

zippyEen nieuwe todo-app is niet bepaald een zeldzaam verschijnsel in de App Store. Toch blijven ontwikkelaars proberen om steeds mooiere en beter exemplaren te bouwen. En gelukkig maar, want af en toe wordt er een app uitgebracht die de moeite waard is. Zippy is daar een voorbeeld van. De applicatie heeft een fraaie interface met simpele bediening, maar als extra functie ook allerlei statistieken voor gebruikers in petto. Zo kun je als gebruiker bijvoorbeeld zien hoeveel taken je binnen de deadline hebt volbracht, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende momenten waarop je klusjes voldeed. Zo zie je precies op welke tijd van de dag en welke dag van week je het meest productief bent.

Naast je meest productieve momenten kun je ook zien hoe ver van te voren je gemiddeld taken inplant, hoe hoog het percentage is van alle taken die je opvolgt, en hoe de verdeling van jouw taken er over een week genomen uit ziet. Hoe langer je de app gebruik, hoe meer je te weten komt over jezelf. Ook als je niet zozeer geïnteresseerd bent in je eigen gedrag rondom het opstellen en volbrengen van taken kan Zippy een fijne app zijn om je taken in te beheren en herinneringen in te stellen. Het is een mooie applicatie met een plat iOS 7-ontwerp en een kleurrijke maar toch rustige interface.

overzichtstats

Taken aanmaken en bekijken is in Zippy niet wezenlijk anders dan in andere apps. Aangemaakte taken worden in chronologische volgorde weergegeven, zodat je meteen ziet wat het meest dringend is. Die indeling doet enigszins denken aan het ‘Forecast-onderdeel’ in OmniFocus 2. Iedere taak kun je een reminder en verschillende tags meegegeven, zoals persoonlijk, werk, shopping of rekeningen. Die tags kun je gebruiken om de taken in je overzicht te filteren. Als je thuis bent en tijd hebt om wat klusjes te doen filter je bijvoorbeeld op ‘huis’. Net zoals de statistieken zijn deze tags facultatief: je hoeft ze niet te gebruiken, maar handig is het wel. Om een deadline aan een taak mee te geven kun je kiezen uit negen verschillende knoppen met tijdsaanduidingen: later vandaag, morgen, over twee dagen, dit weekend, volgende week, over twee weken, volgende maand, geen, en zelf invoeren. Kies er eentje, en vul daarna de exacte tijd van de deadline in.

Kans van slagen

Toen Zippy net verscheen kreeg de app erg positieve recensies van verschillende techsites, maar werden er ook een aantal minpunten genoemd, zoals het ontbreken van de optie om bepaalde taken automatisch te herhalen. Kennelijk heeft de ontwikkelaar daarnaar geluisterd, want na de laatste update zijn veel genoemde kritiekpunten verdwenen. Zo kun je nu met een simpele dubbele tik op een taak ervoor zorgen dat deze automatisch wordt herhaald. Een aantal andere dingen, zoals back-up van data of het koppelen van een notitie of geo-locatie aan je taak zouden nog mooie aanvullingen voor de toekomst zijn. Uiteindelijk heb je met Zippy een fraaie en handige todo-app in handen, die zeker kans van slagen heeft in de overbevolkte App store.

Omdat Zippy door Apple tot een van de beste nieuwe apps werd verkozen is de app nu tijdelijk 50 procent afgeprijsd.

Downloaden: Zippy (tijdelijk €0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2014, 14:04
Categorie Productiviteit
Onderwerpen herinneringen, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.