NRC In Beeld krijgt nieuw overzicht en retina-ondersteuning

De nieuwsfoto-app NRC In Beeld is vernieuwd voor de iPad en is nu geoptimaliseerd voor het Retina-beeldscherm van de derde generatie iPad. Ook is het hoofdmenu overzichtelijker geworden.

NRC In Beeld iPad headerDe gratis Nederlandse app NRC In Beeld heeft een update gekregen die de applicatie voorziet van een aantal nieuwe functies. De nieuwsfoto’s die je bekijkt in de toepassing, zijn voortaan geoptimaliseerd voor het Retina-beeldscherm. Daardoor kan je de foto’s haarscherp bekijken op de nieuwe iPad. Eveneens is de interface onder handen genomen. Het is in het hoofdmenu nu duidelijker te zien welke foto’s bij welk onderwerp horen. Bovendien blijft het onderwerp staan als je door de foto’s van een onderwerp veegt.


De verschillende onderwerpen staan nog steeds opgestapeld in NRC In Beeld, maar je kan ze nu makkelijk los van elkaar doorbladeren met een veegbeweging. Zo kan je in het hoofdmenu bijvoorbeeld snel naar de laatste foto van een onderwerp bewegen om die meteen te openen. NRC In Beeld nieuwe hoofdmenuDe nieuwe indeling maakt de extra optie om het onderwerpoverzicht uit te vouwen in de app overbodig. Die functie zie je dan ook niet meer terug.

Andere vernieuwingen in de interface zijn dat het onderschrift van de foto nu met de info-knop bovenin in beeld is te zien, en de prominente deelknop linksonderin. Daarmee kan je een foto doorsturen naar Facebook, Twitter, Tumblr en via e-mail. Ook kan je er een foto opslaan in het fotoalbum.

NRC In Beeld presenteert geen willekeurige, losse foto’s om al het nieuws zo snel mogelijk te presenteren. Het maakt een selectie van onderwerpen die zich goed lenen voor een fotocollectie, en laat daar al snel een tiental foto’s bij zien. De aanpak wordt gewaardeerd: de app geniet een gemiddelde waardering van 4 sterren op 288 beoordelingen.

Downloaden: NRC In Beeld (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.