Week Calendar for iPad vernieuwd: nu met strak uiterlijk

Week Calendar HD 7 brengt iOS 7-design naar de bekroonde Nederlandse agenda-app voor de iPad. Hij is strakker en handiger.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Week Calendar iOS 7 stijlDe gebruikersrecensies in de App Store spraken boekdelen. De Nederlandse agenda-app Week Calendar voor de iPad kreeg altijd goede beoordelingen, overwegend van vijf sterren zelfs. Maar na de voorlaatste update zakte de score in. De applicatie had nog steeds een uiterlijk dat was afgestemd op iOS 6, en kon visueel niet meer meekomen met het strakke, ‘vlakke’ uiterlijk van iOS 7. Nu is er Week Calendar HD 7. Modern vormgegeven en voorzien van handige nieuwe mogelijkheden.

De grote kracht van Week Calendar op de iPad is onveranderd. De applicatie is lekker overzichtelijk, met keuze uit vier verschillende weergaven die je in zowel de staande als liggende houding van de iPad kan gebruiken. De dagweergave bevat een overzicht van alle eerstvolgende evenementen en een tijdlijn van de dag. Het weekoverzicht is een blokkenschema waarop je de afspraken van de hele week overzichtelijk ziet. De vergelijkbare maandkalender is goed in het tonen van afspraken over meerder dagen en in de jaarweergave zie je aan de stippen op welke data je afspraken hebt.

Week Calendar maandweergave

Maar tegelijk is Week Calendar volgehangen met opties. Je kan standaardkleuren en iconen instellen voor als je een bepaald woord gebruikt in een afspraak. Er is een Calendar Store met allerlei agenda’s zoals het WK-speelschema waar achteraf de scores van de wedstrijden worden ingevuld – verzorgd door het Nederlandse SchedJoules. Je stelt per weergave in wanneer de dag begint, of je ook avonduren wil tonen, of de huidige dag groter moet worden getoond, de lettergrootte, of de app moet waarschuwen bij overlappende afspraken, of je direct wil beginnen met typen als je een afspraak maakt: je kan de app volledig naar je hand zetten.

Voor de fanatieke gebruiker van de applicatie is het niets nieuws onder de zon. Gelukkig zijn er behalve het uiterlijk ook andere vernieuwingen doorgevoerd.

Week Calendar instellingen

Belangrijke vernieuwingen

Het maken van afspraken in Week Calendar op de iPad is makkelijker dan ooit. Je kan nog steeds de plusknop gebruiken, maar ook een tijdvak ingedrukt houden laat je een afspraak inplannen. Met een lange druk op een al eerder gemaakte afspraak, kan je die kopiëren en plakken naar een ander tijdstip om hem daar ook neer te zetten. En de beste eigenschap van het eveneens Nederlandse Easy Calendar heeft Week Calendar zich nu ook eigen gemaakt: je kan afspraken ingedrukt houden en verslepen naar een ander tijdstip. Eindelijk is de geroemde agenda-app net zo flexibel met afspraken als jezelf.

Een handige toevoeging aan versie 7.0 is verder Travel Time. Afspraken waar je een locatie bij hebt ingevoerd, tonen de reistijd tot je bestemming vanaf je huidige locatie. De kleur van de indicatie verandert naarmate je minder tijd hebt: is de Travel Time rood, dan ben je echt te laat vertrokken. Dankzij de adresboekondersteuning kan Week Calendar contactpersonen uit je adresboek herkennen en aanvullen bij het maken van een afspraak en afspraken kunnen met nabije personen gedeeld worden via AirDrop.

Week Calendar afspraak maken week

Kritiek en conclusie

Week Calendar HD verjaardag dagKritiek is er ook. Een kleine achteruitgang ten opzichte van de vorige versie is het ‘overzicht’ van dagen links in beeld op de dagweergave. Voorheen werden dagen duidelijk van elkaar onderscheiden in een lichtgreijze balk met daarin de datum, maar nu zijn die vermeldingen net zo wit én in hetzelfde lettertype uitgevoerd als de afspraken erboven en eronder. Als je met kleuren en verjaardagsfoto’s werkt, staat daar zo al een flinke brei van informatie. Nog een minpunt is dat de ‘papieren’ agenda-opzet van de iPhone-app ontbreekt in de iPad-versie. Je vindt geen overzicht met zeven grote vakken voor de dagen van de week.

Maar alles bij elkaar verrekend, hebben we het nog steeds over een dijk van een agenda-app. Het dagoverzicht mag zeker nog duidelijker worden gemaakt, maar Week Calendar blijft een goede combinatie van eenvoud en functionaliteit. Alle instellingen die je wilt hebben zijn aanwezig, maar zitten je niet in de weg. Voor alledag heb je alle mogelijkheden die je wilt hebben.

Pluspunten

  • Veelzijdig
  • Eindelijk met iOS 7-uiterlijk
  • Veel instellingen

Minpunten

  • Lijstweergave kan overzichtelijker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2014, 18:33
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, week calendar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.