Todo apps briefjes GoodTask

GoodTask maakt de Herinneringen-app net even handiger

Staar je niet blind op het nietszeggende app icoon. GoodTask is een uitgebreide en handige takenlijst bovenop de standaard Herinneringen-app.

GoodTask iPhone iPad taken met HerinneringenWaarom zou je een todo-app met een aparte synchronisatie gebruiken? Apple synchroniseert via iCloud zelf taken tussen de iPhone, iPad en Mac in haar Herinneringen-apps, en doet dat niet onverdienstelijk. De universele app GoodTask bouwt daarop voort, maar voegt er een hoop functies aan toe. De applicatie was er al even in betaalde versie, maar nu is er ook een gratis te gebruiken variant.

Je kan GoodTask zien als een uitgebreide versie van de Herinneringen-app. Daarin zet je taken eenvoudigweg onder elkaar in de verschillende mappen die je ervoor hebt aangemaakt. In GoodTask worden de mappen vertegenwoordigd door kleuren die bij je taken staan. Zo kan je in één oogopslag zien wat er allemaal op je bord ligt. Wil je wel onderscheid, dan kan je de lijstweergave in de app raadplegen. Daar sorteer je taken ook op deadlines, prioriteit en steekwoorden – #tags – die je eraan toekent.

Protip Schakel Herinneringen-synchronisatie in bij je iCloud-instellingen op de iPhone en iPad vóórdat je begint met GoodTask. Zo werkt de app meteen optimaal.

GoodTask weekoverzicht GoodTask nieuwe taak aanmaken

GoodTask toont taken per week

De weekweergave van GoodTask zal vermoedelijk een grotere rol spelen. Daarin staan de taken die je jezelf die week hebt toegedicht, onder elkaar vermeld. Bovenin beeld schakel je tussen de dagen in de week, met een veegbeweging ga je naar de volgende week en zie je dat daar je huidige taken niet meer staan. Alleen als je ze deze week niet afvinkt, neem je ze mee naar de volgende. Maar zet je voor volgende week een taak klaar, dan staat die nu al wel in je dagoverzicht. Dat is het verschil tussen een todo-app en een agenda-app.

GoodTask kan overigens wel integreren met de agenda op je iPhone en iPad. Je kiest welke agenda’s zichtbaar zijn in de app en die worden onder je taken getoond. Je kan er niet echt iets mee, maar hebt wel meteen bij de hand wanneer je vermoedelijk geen tijd hebt om te werken aan je todo’s.

GoodTask snelfuncties iphone GoodTask prioriteit en details todo

GoodTask is goed in herhalen

Bij elke taak in GoodTask zie je een uitgebreide omschrijving, de prioriteit aangegeven in uitroeptekens, de deadline, locatie en in welke takenmap die staat. Je kan de volgorde van de taken niet handmatig veranderen: de app sorteert ze op deadline, meer niet. Wel geef je aan of voltooide taken wel of niet worden getoond. Zo kan je ook de lettergrootte aanpassen en tijdstippen invoeren waarop de nachtstand van de app moet gelden. De app kan dat ook automatisch aanvoelen voor je. GoodTask is bovendien goed in het herhalen van taken met een deadline. Je stelt taken zonder moeite in voor bijvoorbeeld ‘elke 21ste van de maand’ of de ‘2de dinsdag van de maand’.

GoodTask biedt meer na betaling

Andere mogelijkheden van GoodTask komen pas vrij als je de volledige versie koopt voor 4,49 euro of dat geldt neerlegt in een in-app aankoop van de gratis versie. Dan heb je toegang tot alle snelhandelingen van een taak, die de app geschikt maken voor serieuze ‘taakbeheerders’. Met een lange druk geef je taken vooringestelde tags, verhoog je de prioriteit, zet je de deadline op vandaag of nu, of stel je hem juist uit met 5 minuten, een half uur, uur, dagdeel, dag of een week. In de volledige versie heb je eveneens toegang tot een dag- en maandweergave.

Lees over meer todo-apps met onze artikeltag Takenlijst

Goodtask instellingen iPhone GoodTask lijstoverzicht

Veilig terugvallen op Herinneringen-app

GoodTask is er behalve voor de iPhone en iPad ook voor de Mac. Die versie kost 8,99 euro, maar als dat een brug te ver is, kan je ook gewoon de Herinneringen-app op de Mac gebruiken. Dat is stiekem een grote troef van GoodTask: je zit er niet aan vast. Je kan zo terugvallen naar de standaard takenlijst op iOS en alle agenda-apps die die ook ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2014, 12:55
Categorie Productiviteit
Onderwerpen taken, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.