TED op iPhone met presentaties in video en audio

TED was al beschikbaar voor de iPad, maar werkt nu ook op de iPhone. Met niet alleen toegang tot alle presentaties als video, maar ook tot audio-presentaties via TEDRadio.

TEDOver het algemeen maken ontwikkelaars eerst een applicatie voor de iPhone en daarna voor de iPad. Andersom gebeurt weinig, maar toch zijn er applicaties die beginnen als tablet-app en dan naar het kleinere telefoonscherm komen. Een voorbeeld daarvan is de app van TED die afgelopen najaar uitkwam op de iPad. Dankzij een update is de app nu ook te downloaden voor de iPhone.

Voor diegenen die nog nooit van TED hebben gehoord: het is een netwerk van conferenties met lezingen over allerlei onderwerpen, van techniek tot politiek. Er zitten vaak heel goede sprekers en opvallende of inspirerende presentatievormen tussen. TED is vooral bekend omdat alle presentaties ook online beschikbaar worden gesteld. Inmiddels heeft de organisatie een gigantische bibliotheek van interessante praatjes opgebouwd.

Via de applicaties krijg je nieuwe en populaire TED-talks, zoals de presentaties worden genoemd, aangeboden, maar je kunt ook zoeken in de het archief op allerlei categorieën en tags. Je kunt daarbij ook de beoordeling van andere gebruikers zien. Wil je presentaties opslaan of bewaren, dan kun je ze toevoegen aan de sectie ‘My Talks’ en je kunt daar ook video’s naartoe downloaden. De applicatie ondersteunt AirPlay zodat je de video’s naar Apple TV kunt streamen.

Naast de bibliotheek van video’s bevat TED op de iPhone ook TEDRadio. Hierop worden continu audiopresentaties uit het TED-archief uitgezonden, waar je onderweg naar kunt luisteren. Tijdens het luisteren kun je de app gewoon blijven gebruiken om te zoeken naar video’s.

Downloaden: TED (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2011, 21:51
Categorie Onderwijs
Onderwerpen presentatie, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.