Nederlandse video-app Snipper doet meer met hashtags

De Nederlandse video-app Snipper voor iPhone heeft een nieuwe interface en laat je favoriete onderwerpen bijhouden met hashtags.

Snipper header iPhone videosDe bekendheid van een YouTube, Vimeo of Instagram is misschien nog geen haalbare kaart voor Snipper, maar de Nederlandse video-app timmert wel vrolijk aan de weg. Een nieuwe update zorgt voor een totale makeover van de applicatie waarmee je zelf video’s kan uploaden en je kan abonneren op video’s van verschillende kanalen, zoals het Nederlands Film Festival, Marco Borsato en FC Utrecht. In versie 4.0 zie je nieuwe video’s in een horizontale timeline en voer je favoriete hashtags in om nieuwe video’s binnen een hashtag snel te volgen.

Snipper gaat iets verder met hashtags dan andere foto- en video-apps, waarin de termen met hekjes ervoor dienen als zoektermen en niks anders. In Snipper hebben ze een apart tabblad gekregen: Mijn interesses. Dat is niet alleen een scherm met zoekbalk. Je ziet er ook tegels met de hashtags die je toevoegt met de plus-knop, zodat je de nieuwe video’s met een tag snel kan inzien en voortaan de zoekbalk niet meer nodig hebt. En dan hopen dat andere gebruikers video’s uploaden met die hashtag eraan verbonden.

Snipper iPhone nieuwe interface Snipper nieuwe timeline iPhone video-app

Wat vooral opvalt aan Snipper 4.0, is echter de totaal gewijzigde interface. Alle pagina’s met video’s erop laten je nu horizontaal scrollen door de nieuwste video’s, in plaats van dat je steeds naar onderen veegt. Dat geldt voor de homepagina, profielpagina’s en hashtag-overzichten. Op elke video zie je het aantal likes (die zijn nieuw) en reacties vermeld en lees je onderaan de titel. Omdat je de videostills, ofwel plaatjes, van de video’s niet zelf kan kiezen als uploader, is het wel een beetje een warboel aan nietszeggende beelden. Ook openen we herhaaldelijk per ongeluk een video. Die begint dan wel weer netjes meteen met afspelen. Op elke videopagina zie je bij stilstaan een grote ronde rode knop om zelf een video op te nemen.

De vernieuwingen in Snipper worden verenigd in een nieuw schuifmenu. Daarin worden de verschillende secties van de app duidelijk benadrukt door onderscheidende kleuren en pictogrammen. Met de zoekbalk bovenin zoek je naar vrienden en gebruikers binnen Snipper, de pagina Aanbevelingen toont de bekende personen en instanties die de dienst gebruiken. Het is te hopen voor Snipper dat die pagina steeds overbodiger wordt.

Downloaden: Snipper (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2013, 15:20
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.