Taito brengt Arkanoid en Puzzle Bobble / Bust-a-Move in de App Store uit

Gamesuitgever Taito heeft de bekende retrogames Arkanoid en Bust-a-Move via de App Store uitgebracht. De game Arkanoid is met z'n tweeën te spelen en blijft dichtbij het origineel. Maar er zitten toch ook nog wel wat nieuwe uitdagingen in.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

taito arkanoidAfgelopen weekend is niet alleen C64 voor iPhone in de App Store verschenen, maar liefhebbers van retrogames komen nog eens extra aan hun trekken met een iPhone-versie van Arkanoid. Deze game uit 1986 is op een aantal punten verbeterd. Het bevat meer dan 100 levels, veel verschillende gevechten met eindbazen en de mogelijkheid om te spelen met z’n tweeën. Arkanoid kost €3,99. Daarnaast heeft Taito ook de game Bust-a-Move, bij sommigen beter bekend als Puzzle Bobble, uitgebracht op de iPhone.

bust-a-movePuzzle Bobble/Bust-a-Move is een heel ander type game; dit is een spel waarbij je bubbels moet laten knallen. In de Story mode moet je een avonturenpuzzel oplossen en in de Challenge Mode ga je eindeloos door met puzzelen. Verder is er ook een VS-mode, waarbij je tegen een andere persoon kunt spelen. Deze multiplayer-optie is niet beschikt op de eerste generatie iPod touch. Het spel gaat als volgt: je verwijdert bubbels van het scherm door steeds 3 of meer bubbels van dezelfde kleur met elkaar te verbinden. Daarbij moet je zorgen dat ze de lijn onderin het scherm niet overschrijven.

Arkanoid is een variant op BreakOut en werkt volgens hetzelfde principe: je beweegt een balkje onderin het scherm heen en weer, waarbij je een stuiterende kogel moet tegenhouden. Terwijl je bij Breakout alleen maar blokjes wegknalt, kun je bij Arkanoid ook power-ups verdienen en verdien je punten met speciale spelstenen. Er zitten drie moeilijkheidsgraden in. Taito is dichtbij het origineel gebleven, met onder andere dezelfde soundtrack. Om het toch spannend te houden heeft de ontwikkelaar twee verborgen menu-opties toegevoegd, die pas tijdens het spelen zichtbaar worden. Speel je met z’n tweeën op één iPhone en pak je een power-up, dan zal het balkje van je tegenstander iets kleiner worden.

Hieronder zie je een voorbeeld van de boss battles:

De video laat de Japanse versie van Arkanoid voor de iPhone zien. Qua functionaliteit is er echter geen verschil:

Downloaden: Arkanoid (€3,99) en Puzzle Bobble/Bust-a-Move (€3,99)
Via: Touch Arcade
Tipgever: Sjaak68

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 18:14
Categorie Games
Onderwerpen arkanoid, breakout, taito

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.