TafelReserveren: plek reserveren in een restaurant vanaf de iPhone

TafelReserveren is een prachtige nieuwe iPhone-app waarmee je tafels in restaurants direct kan reserveren. De applicatie bevat voor elk restaurant foto's en informatie en vat de recensies op IENS, Eet.nu en Diningcity samen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TafelReserveren iPhone iPod touchDe nieuwe Nederlandse start-up TafelReserveren heeft een aardige ambitie. De in Groningen ontwikkelde applicatie zorgt ervoor dat iPhone-eigenaren direct vanaf hun mobiel een tafel kunnen reserveren in een restaurant. Je vult de groepsgrootte, het gewenste tijdstip, de datum en plek van voorkeur in en je bent klaar. En dat niet alleen: de dienst toont meteen de beste restaurants van Gaultmillau, Lekker, Michelin, SpecialBite en BIB. Daarnaast aggregeert het de recensies van websites als IENS en Eet.nu als je zoekt op een restaurant. Zo zie je meteen hoe goed het restaurant is waar je een tafel reserveert.

Het is misschien een rare gedachte dat je een plek kan reserveren bij een sterrenrestaurant middels een invulformuliertje in je handpalm, maar het kan met TafelReserveren. Zodra je een eetgelegenheid selecteert in de applicatie, springt de grote oranje knop meteen in beeld, slechts onder een vergrootbare foto, de naam, het adres, gemiddelde cijfer en de keuken van een restaurant. Onder de knop tref je een introductietekst van het restaurant zelf die je kan uitvouwen om volledig te lezen. Daar weer onder staat een overzicht met foto’s, recensies en adres/ kaart die verwijst naar een inzoombare Google Maps-kaart; om weer vervolgd te worden door de volgende grote oranje knop met daarin het telefoonnummer van het restaurant dat je zo meteen kan bellen. Drie knoppen eronder geven de laatste mogelijkheden: deel een restaurant via Twitter, Facebook of mail, zet het in favorieten of meld een fout.

De grootste kracht van TafelReserveren, na het daadwerkelijk kunnen reserveren van een tafel, is ongeveer de middelste knop op elke restaurantpagina: Recensies. Daarmee stuit je op gebruikersbeoordelingen die zijn gegeven op bijvoorbeeld de restaurantsites Eet.nu, Diningcity en IENS. Een knop laat zien wat de gemiddelde waardering van de websites is. Druk erop en je landt op de webpagina met de beoordelingen op die site. Een sneller en uitgebreider overzicht van beoordelingen op de iPhone kunnen we op dit moment niet bedenken. Bovendien kunnen er ook recensies via TafelReserveren zelf geplaatst worden en ook die krijg je te zien. Met een grote oranje knop op de pagina kan je er ook zelf een recensie achterlaten. Daarbij wordt gevraagd om een naam en mailadres, een beschrijving en een waardering van 1 tot 5 sterren op de punten algemeen, eten, sfeer en bediening.

TafelReserveren schrijft in haar App Store-omschrijving dat het met haar vele beoordelingen alle andere (eet- en recensie)apps gelijk overbodig maakt. Zo ver willen we niet gaan. Zo zijn niet alle restaurants in Nederland zichtbaar in de applicatie. Een paar van de restaurantsites waarvan TafelReserveren de recensies aggregeert, tonen bijvoorbeeld meer restaurants als we zoeken op bijvoorbeeld Schiermonnikoog of Beilen, dan TafelReserveren zelf. Het is dus vooralsnog niet de knockout-app, die het pretendeert te zijn.

Wel komt de app daar verdraaid dicht bij in de buurt. TafelReserveren werkt snel, ziet er overzichtelijker en veel strakker uit dan de apps van de recensiediensten zelf, biedt genoeg informatie en foto’s, heeft uitgebreide filter- en zoekmogelijkheden, laat je snel zelf een recensie schrijven en oh ja: je kan er een tafel direct mee reserveren.

Downloaden: TafelReserveren (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2011, 13:34
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen eten, recensies, restaurant, specialbite, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.