Sport App Award 2012 van start: nomineer je favoriete Nederlandse sport-app!

De Sport App Awards gaan weer van start: de verkiezing van de beste Nederlandse sport-apps. Tot 6 februari kun je apps aanmelden voor de verkiezingen. De prijzen voor de beste club-, event-, sportnieuws- en actief sporten-app zullen in april 2012 worden uitgereikt.

sport-app-awardDe Sport App Award gaat dit jaar voor de tweede keer van start. Van 6 januari tot en met 6 februari kunnen ontwikkelaars en fans hun favoriete Nederlandse sportapplicatie aanmelden via Twitter, Facebook en e-mail. Vanaf 8 februari is het mogelijk om te stemmen en in april wordt dan uiteindelijk de Sport App Award uitgereikt. Heb je een leuke sportapp in gedachten, dan kun je die met de hashtag #sportnext melden op Twitter. Het moet gaan om Nederlandse sportapps die je zelf hebt ontwikkeld of die je fanatiek gebruikt.

Vorig jaar waren de volgende apps genomineerd:

  • Categorie Events: Holland Heineken House, RaboSport OS2010, Dam tot Damloop
  • Categorie Teams/League/Clubs: Ajax Mobile, Teamlink, Rabo Cycling
  • Categorie Sportnieuws: NUsport, Hockey.nl, VI
  • Categorie Actief Sporten: Stormrider Surf Guide, Looptijden.nl, Runtrainer

In elke categorie is de winnaar vetgedrukt weergegeven. We denken dat er dit jaar een flinke verschuiving kan optreden: bij veel sportapps die hierboven zijn genoemd is de nieuwigheid er alweer af en er zijn leuke nieuwe apps bijgekomen, zoals Football Meister, EK Pool en Afdaling. Bovendien is er dit jaar een nieuwe categorie toegevoegd: tweede scherm-applicaties, waarmee je onderuitgezakt op de bank analyses en scores op je tablet of smartphone kunt volgen, terwijl je ondertussen naar de wedstrijd op tv kijkt.

Na het stemmen wordt er een shortlist gemaakt, waarbij iPhoneclub één wildcard mag weggeven aan een veelbelovende ontwikkelaar. Zorg dus dat je je zelf niet alleen in de kijker speelt bij organisator Sportnext, maar ook bij ons!

Op de website van Sportnext is te zien welke apps al zijn aangemeld. Er is inmiddels ook een niet-Nederlandse app binnengeslopen (Garmin Fit), maar zoals aangegeven: het gaat hier om apps die door Nederlandse ontwikkelaars zijn gemaakt of die een sterk Nederlandse component hebben (sorry, Belgen!). Tot 6 februari kun je apps voordragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 15:15
Categorie Sport
Onderwerpen award, sport, verkiezingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.