OnLive Desktop: gebruik Windows 7 op je iPad via de cloud

OnLive Desktop is een iPad-app die je een computer met Windows 7 vanuit de cloud laat besturen. Omdat OnLive zijn servers heeft geoptimaliseerd, lijkt deze computer vrij snel te reageren. De app komt op 12 januari uit in de App Store.

OnLive DesktopDe bekende clouddienst OnLive heeft op de technologiebeurs CES een app gedemonstreerd die het mogelijk maakt om Windows 7 op je iPad te gebruiken. Door je het scherm van een computer die op Windows 7 draait op je iPad te tonen en te laten besturen, moet het met OnLive Desktop mogelijk zijn om programma’s zoals Microsoft Word te gebruiken.

OnLive Desktop laat je het scherm zien van een computer die gebruik maakt van Windows 7. De door jou gebruikte machine staat in een serverruimte van OnLive, waar de verbinding zo is geoptimaliseerd dat je weinig last hebt van vertraging. Hierdoor verschilt de app van OnLive van alternatieven zoals LogMeIn Ignition, die het beeld van je eigen computer voorschotelen.

In een hands on-video van Engadget is te zien dat de app vrij soepel reageert. Niet opmerkelijk, gezien OnLive naam heeft gemaakt door op soortgelijke wijze games naar gebruikers te streamen. Het zou zelfs mogelijk zijn om in Windows 7 geopende video’s soepel vanaf OnLive te streamen.

De app zal gratis te gebruiken zijn en biedt gebruikers 2 GB aan cloudopslag. Wil je meer ruimte in de cloudversie van Windows 7, dan kun je 10 dollar per maand betalen voor 50 GB. Voor dit bedrag belooft OnLive ook prioriteitstoegang tot de servers, extra programma’s en een snellere browse-ervaring.

OnLive Desktop zal op 12 januari verschijnen in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 12:00
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.