Splittr: nooit meer een Excel-sheet maken voor gedeelde uitgaven

Splitter is een handige iPhone-app om te achterhalen wie wat betaalt als verrekening van een vakantie. Hij maakt gratis PDF-documenten.

Splittr kosten delen wie betaalt wat iPhoneEr zijn wel meer iPhone-apps die het ‘Wie betaalt wat’ principe volgen om te zien wie wat moet betalen. Maar als je uitgaven nauwkeurig wil bijhouden op vakantie, maak je toch al snel een bonnenadministratie die later door de knappe kop in de groep verwerkt wordt tot een Excel-sheet. Die laatste stap neemt de iPhone-app Splittr graag van je over. Voor eenmalig 89 cent maakt Splittr voortaan alle nodige terugbetaal-berekeningen nadat jij hebt ingevoerd wie wat heeft betaald.


Splittr slaat het resultaat niet op als Excel-bestand, maar als PDF-document waarin niemand meer met de gegevens kan knoeien. Onder elkaar tref je drie typen tabellen: uitgaven, de balans per persoon en het kader waar het eigenlijk allemaal om draait: wie moet wat aan wie betalen zodat alle kosten worden gelijkgetrokken?

Splittr uitgaven opgedeeld Splittr PDF-document gedeelde kosten

De iPhone-app laat zich makkelijk bedienen in het proces naar het PDF-bestand toe. Je hoeft je niet aan te melden of in te loggen voor de applicatie, maar kan meteen aan de slag met het invoeren van gegevens. Je kan een lijst met meerdere tripjes en evenementen aanmaken in Splittr, daarbij personen invoeren en vervolgens de betalingen bijhouden. Als één betaling door meerdere personen is gedaan, verwerk je dat meteen in de prijs. Het maakt daarbij niet uit hoe groot het aandeel van iemand is. Die optie willen vergelijkbare apps nog wel eens vergeten. Bij het invoeren geef je bovendien de valuta aan, om het berekenen makkelijk te maken. Samen met de automatische verwerking tot PDF, is het een van de slimheden van Splittr. Je kan het alvast invoeren: 89 cent voor het aankopen van de kostenverdeler.

Downloaden: Splittr (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2013, 14:20
Categorie Financiën
Onderwerpen betalen, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.