Amateurvoetbal: snel een voetbalclub vinden op iPhone

Met de iPhone-app Amateurvoetbal vind je snel de locatie van een voetbalclub in Nederland. Waarschijnlijk zelfs nog sneller dan met Google.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Amateurvoetbal iPhone clubs vindenDe kracht van Google valt moeilijk te onderschatten, maar toch kan je soms nog sneller zoeken. Amateurvoetbal is een nieuwe gratis te downloaden iPhone-app met een database van naar eigen zeggen alle voetbalclubs in Nederland. Je voert een naam in, tikt op het resultaat en vindt het telefoonnummer, adres en een link naar de website van de club onder elkaar. Met een tik op het adres open je meteen Apple Maps om de route uit te stippelen.

Nou ja; je ziet de locatie van het sportpark waar je moet zijn op de iPhone. Amateurvoetbal is nog niet zo opgezet dat de route naar de club toe meteen in beeld staat in Apple Maps. Dus druk je aldaar nog op het pijltje en op de functie Route hier naartoe om daadwerkelijk de weg ernaar toe te zien. De app van Erwin Lamberts geeft je helaas niet de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende navigatie-apps, zoals bijvoorbeeld het onlangs besproken Drive Mode dat wel doet.

zoekVoetbalclub iPhone locatieAmateurvoetbal is niet de enige app in zijn soort. zoekVoetbalclub (zie screenshot links) is al langer beschikbaar. Daarmee kan je op naam of plaats zoeken, maar ook een kaart bekijken met clubs in de buurt om je te oriënteren. De app verlangt een extra druk bij een zoekopdracht, maar laat wel meteen een kaartje zien naast het beter uitgeschreven adres en telefoonnummer. Daarnaast zie je in welke kleur de club speelt. In die app kan je wél kiezen: Google Maps, Navigon of TomTom, maar wordt bij de optie Google wel de webapp geopend. Bovendien is de app niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5. Als je al weet in welke kleur een club speelt, is het dus echt om het even welke app je downloadt.

Downloaden: Amateurvoetbal (gratis, iPhone, iOS 4.3+)
Ook genoemd: zoekVoetbalclub (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2013, 17:06
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen locatie, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.