Spent!: handige iPhone-app voor kosten splitsen

Spent! is een handige iPhone- en iPad-app voor het splitsen van kosten. Houd bij wie wat uitgeeft en mail de resultaten in tabel en per saldo.

Spent iPhone iPad kosten splitsenHet blijft een lastig geknoei. Die heeft dat betaald, die legde daaraan bij, die heeft die stiekem al terugbetaald. De gedeelde rekening na een weekendje weg of vakantie: iemand moet er maar net zin in hebben om alles over en weer te berekenen. Dat het geen makkelijk klusje is, blijkt nog wel aan het aantal goede applicaties dat er op dit gebied is: dat is op één hand te tellen. Spent! biedt uitkomst. Één persoon voegt de hele groep toe en houdt de uitgaven per persoon bij. De applicatie doet de rest.

Spent!, met een uitroepteken in de naam voor het onderscheidend vermogen in de App Store, laat het makkelijk lijken. Je drukt op de plus, geeft een evenement een naam en voert de namen van betrokken personen in. Als je al eens eerder personen hebt aangemaakt, kan je die ook meteen toevoegen. Eventueel met foto uit je fotoalbum op de iPhone. Dan schuif je linkerflank van het beeld naar rechts en kom je in het scherm waar je de uitgaven bijhoudt.

Ongeacht of je de iPhone of iPad in liggende of staande houding houdt: bovenin beeld zie je de rij namen en foto’s van betrokken personen staan. Links vind je de namen van de uitgaven en in kolommen onder de personen zie je wie waaraan hoeveel heeft bijgedragen. Druk op Debts onderin en je ziet in een rij wie hoeveel euro verschuldigd is aan wie. Je kan die gegevens in een volledige tabel delen mailen via e-mail. Rekeningnummers ontbreken er helaas, maar verder staat alles erop.

Spent kosten invoeren iPhone-app Spent de rekening opmaken iPhone

Een uitgave toevoegen is ook zo gepiept. Dat doe je uiteraard opnieuw met een plus. Je verwerkt de gegevens meteen in het overzicht. Dus links voer je de naam in en kies je optioneel een datum uit. Daarna vul je het juiste bedrag in bij de juiste personen. Heeft iemand niet betaald, dan sla je die gewoon over. Zo simpel.

Spent! is gratis tot en met vier personen in een groep. Wil je meer personen toevoegen aan een gezelschap, dan betaal je eenmalig 1,79 euro via een in-app aankoop. Daarmee is hij prijziger dan Splittr en BuddyCalc, maar hij is ook makkelijker te bedienen en ziet er bovendien al iOS 7-klaar uit. En mocht dat je nou echt dwars zitten: kan je de uitgave niet declareren in de groep?

Downloaden: Spent! (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 11:08
Categorie Financiën
Onderwerp uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.