XCOM: Enemy Unknown laat je voortaan statistieken husselen

iOS-strategiegame XCOM: Enemy Unknown is van een update voorzien, waarmee je de levels moeilijker kunt maken door statistieken te husselen.

XCOM Enemy Unknown iOSStrategiespel XCOM: Enemy Unknown heeft zijn eerste update gekregen, met daarin de nodige tweaks die de game moeilijker en onvoorspelbaarder moeten maken. Onder de optie ‘The Second Wave’ kun je voortaan aangeven of het geld dat je ontvangt, de statistieken van je soldaten en de schade die je veroorzaakt willekeurig worden gegenereerd. Hierdoor moet je nog meer opletten bij het spelen van wat al een aardig lastige game was. De update bevat ook de nodige technische verbeteringen en maakt het mogelijk om voortaan filmpjes tussen de levels door over te slaan.

XCOM zorgde voor nogal wat controverse toen de game verscheen. Met een prijskaartje van €17,99 is de game namelijk een stuk duurder dan andere App Store-titels, maar daar staat tegenover dat het een volledige overzetting is van een spel dat vorig jaar voor pc en spelcomputers verscheen. Hoewel we wel vaker oude hits in de App Store zien opduiken, komt het zelden voor dat een nieuwere game met bijna net zoveel functies in de App Store wordt aangeboden.

Het was ook nog even de vraag of de game voor zijn hoge bedrag goed zal verkopen, maar uitgever Take-Two Interactive zegt tevreden te zijn met de verkoopcijfers. CEO Strauss Zelnick zei in een interview met Gamesindustry.biz het volgende:

Consumenten zijn bereid om een premiumbedrag te betalen voor een premiumervaring op wat voor platform dan ook. Dit is goed nieuws voor ons, omdat het mogelijkheden biedt om winst te maken op onze duurdere producties op mobiele platformen.

De nieuwe update heeft niet de online multiplayermodus toegevoegd die eerder door de ontwikkelaar werd beloofd. Dit is dan ook de enige spelmodus uit het origineel die voor iOS nog niet beschikbaar is. Wel is de game sinds gisteren afgeprijsd, waardoor je maar €13,99 betaalt.

Downloaden: XCOM: Enemy Unknown (€13,99, was, €17,99, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 10:10
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.