Snowciety: sociale wintersport-app uit Nederland

Snowciety is een nieuwe iPhone-applicatie van Nederlandse komaf waarin je vrienden op de piste kan lokaliseren en je eigen afdaling kan vastleggen. De app berekent je gemiddelde snelheid, je maximumsnelheid en tijd op de piste.

Snowciety header iPhone iPod touch wintersportDe nieuwe app Snowciety verschijnt op een moment dat de meeste wintersporters weer in Nederland terug zijn. Toch kan Snowciety je bij de volgende wintersport misschien van dienst zijn. Net als in veel andere iPhone-apps, kan je Snowciety aanzetten op de piste terwijl je aan het snowboarden of skiën bent. De applicatie houdt dan bij waar je bent geweest, hoeveel kilometer je hebt afgelegd en wat je gemiddelde snelheid was. Het leuke is dat je vrienden kan toevoegen in de app en hun locatie en opgeslagen tracks kan bekijken.

Snowciety is, ondanks hun eigen claim, niet de eerste app met sociale netwerkfuncties op de piste. Zo schreven we in ons Wintersport apps-overzicht eind vorig jaar al over Salomon Powfinder, een andere applicatie waarmee je vrienden op de piste kan vinden. We schreven over Powfinder echter ook dat het beslist niet de meest overzichtelijke wintersport-app was die je kon downloaden, en juist op dat punt scoort Snowciety wel. De applicatie zit lekker simpel in elkaar. Nadat je je (verplicht) hebt aangemeld met Facebook, tref je een hoofdmenu met vier voor zichzelf sprekende knoppen: een opname maken, opnames terugzien, vrienden lokaliseren en de instellingen.

In elk onderdeel van de app voert Snowciety die eenvoud door. Je hebt geen uitgebreide mogelijkheden als je een opname maakt van je tocht op de piste, maar ziet wel in één oogopslag hoe lang je bezig bent, je maximaal gehaalde snelheid, gemiddelde snelheid, totale afstand en afstand in de afdaling. Met veegbewegingen ga je naar een kaart van je locatie en een scherm met daarop alleen een stopknop. Als je een opname terugkijkt, kan je nog steeds bij alle gegevens. De tracks worden bovendien opgeslagen in iCloud.

Speciale aandacht in de applicatie is uitgegaan naar de winterkaarten, die Snowciety zelf heeft ontworpen. Ze bevatten volgens de App Store-omschrijving ‘alle pistes en liften van de hele wereld’, iets wat wij helaas niet zo snel op juistheid kunnen achterhalen. Als jij en/ of je vrienden op wintersport zijn, kan je in ieder geval heel wat van die gebieden ontdekken. Je kijkt standaard naar de kaart van jezelf, maar kan met de optie ‘Select friends’ ook een vriend kiezen om te lokaliseren. Voorwaarde is wel dat die de app gebruikt natuurlijk. Daar zal in ieder geval het tijdelijke gratis prijskaartje niet voor in de weg staan.

Snowciety is overigens finalist in The Next Web Startup Rally, die volgende week op The Next Web Conference wordt gehouden van 25-27 april 2012.

Downloaden: Snowciety (gratis t/m 31 mei, daarna betaald, prijs nog niet vastgesteld)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2012, 15:17
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen snowboarden, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.