iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Snore Trainer: Nederlandse iPhone-app helpt tegen snurken

Snore Trainer is een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch die je van het snurken af wil helpen. Dat doet de app door bevestigd te worden aan je borst en vervolgens te trillen als je op je rug ligt.

Snore Trainer iPhone iPod touch snurkenKan de persoon naast je niet slapen omdat jij elke nacht weer een bos omzaagt met je gesnurk? De nieuwe Nederlandse iPhone-app Snore Trainer wil er kordaat tegen optreden. De app van ontwikkelaar Skindustries geeft irritante trillingen door als de accelerometer merkt dat je op je rug ligt, zodat je je snel omdraait naar een zijkant. Dat ontneemt verreweg het meeste gesnurk en het volume ervan. Hoe de applicatie je positie in bed registreert? Heel simpel: je maakt de iPhone vast tussen je borsten.

Dat kan op verschillende manieren, valt te lezen in de App Store. Een gangbare optie is een t-shirt met een zakje aan borstkant waarin de telefoon niet uit kan vallen, maar dat verbetert je slaap natuurlijk niet als je liever slaapt zonder het kledingstuk. Een andere optie is een band (maken) waaronder je de iPhone klemt, of misschien een stuk tape waarmee je de telefoon bevestigt. Houd je de ontharing meteen ook op peil.

Snore Trainer iPhone iPod touchDe methode borduurt voor op de tennisbal-methode, waarbij de snurker een tennisbal op zijn of haar rug wordt gebonden, zodat slapen op de rug zó onaantrekkelijk is dat het eigenlijk geen optie is. Dat bewerkstelligt Snore Trainer met een trillende iPhone. Of zelfs met een iPhone die geluidssignalen afgeeft als je op je rug ligt. Het valt aan te passen in de instellingen, waar je ook kan invoeren hoeveel seconden je plat mag liggen voordat de app een signaal geeft. Als het met de standaardinstellingen niet lukt, kan je je slaappositie kalibreren in de app.

Behalve een inventiviteit verzinnen voor het vastmaken van de iPhone of iPod touch aan je borst, is er nog iets om rekening mee te houden voor het gebruik van de app: de batterij van het apparaat. De applicatie adviseert je iPhone volledig opgeladen te hebben voordat je ermee naar bed gaat, alle andere apps af te sluiten en het toestel op de vliegtuigstand te zetten zodat hij niet constant op zoek gaat naar batterijslurpende verbindingsinstellingen. Het logische gevolg is wel dat je de volgende dag begint met een leeggetrokken iPhone – waar je dan overigens wel op kan bekijken (maar helaas niet op langere termijn bijhouden) in welke houding je hebt geslapen. Je moet er wat voor overhebben om middels een app van je snurkprobleem af te komen.

Downloaden: Snore Trainer (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 9:10
Categorieën Geneeskunde, Nederlandse apps
Onderwerpen nederlandse apps, snurken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.