SnelTrein wissel: treintijden-app probeert abonnementsmodel

SnelTrein wissel is een gratis versie van de goede treintijden-app SnelTrein voor iPhone, die later wordt omgezet in een abonnement.

SnelTrein wissel iPhone iOS 6 7Als er dit jaar één iPhone-app is die met het prijskaartje heeft gestunt, dan is het wel SnelTrein. De handige treintijden-app van Innovatio werd vanaf de release op 27 juni elke dag duurder, tot de app niet meer werd gekocht. Gebruikers bepaalden de waarde van de app daarna op 2,69 euro. Maar de Groningse ontwikkelaar is nog niet uitgespeeld. SnelTrein wissel is identiek aan SnelTrein, maar is gratis te downloaden met een abonnementsmodel.


SnelTrein wissel stationsbordJe kan SnelTrein wissel een maand lang proberen zonder er een cent aan uit te geven. Daarna gaat het abonnementsmodel in en kan je de applicatie een kwartaal lang gebruiken voor 99 cent. Kortom: als je SnelTrein wissel een half jaar denkt te gebruiken, ben je goedkoper uit dan met de volledige versie van 2,69 euro. De vraag is natuurlijk of je zo’n schatting over het gebruik van een app durft te maken.

SnelTrein wissel is verder exact dezelfde applicatie als de vooraf betaalde versie van SnelTrein. Als je onze uitgebreide review van die versie op de releasedag hebt gelezen, weet je vermoedelijk al wat je aan de app hebt. De applicatie laat je jouw favoriete bestemmingen invoeren in vakjes bovenin de app. Druk op een bestemming en je ziet een soort treinbord met de eerstvolgende treinen die kant op, vanaf het op dat moment dichtstbijzijnde station. Je ziet daarbij niet hoe laat de trein exact vertrekt, maar hoeveel minuten je nog hebt.

Naast het net beschreven bord met vertrektijden, kan je ook op een trein drukken voor een reisschema. Daarin zie je de aankomst- en vertrektijden van de overstappen en de tussentijd die je hebt. Daaronder zie je nog een uitgeschreven reisschema en het weer bij aankomst. Wat zich moeilijk laat lezen in de app, is dat je een reis naar rechts kan vegen om hem om te slaan. Je ontvangt dan ook pushberichten met reisinformatie. Ten slotte is SnelTrein (wissel) bekwaam in het weergeven van een storing op het traject. Omdat SnelTrein in tegenstelling tot bijvoorbeeld RailPlanner en NS Reisplanner Xtra niet uitgaat van het vertrekpunt maar de bestemming, is het in zowel de betaalde versie als abonnementsvorm misschien wel de handigste iPhone-app voor de veelreiziger die vaak dezelfde routes aflegt.

Downloaden: SnelTrein wissel (gratis voor een maand, daarna €0,99 per kwartaal, iPhone, iOS 6.0+)
Ook genoemd: SnelTrein (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.