iCulture speelt: Plague Inc krijgt geweldige scenario’s, Ski Challenge 14 en Adventure Town

Ski Challenge 14 voor iPhone en iPad is een leuk ski-spel en Plague Inc heeft een geweldige update met 14 nieuwe scenario's voor je.

ICS Adventure Town iPad headerIn deze iCulture speelt maken we kennis met een nieuw bouw- en veroverspelletje dat zo aanstekelijk is, dat het woord ‘succes’ bijna op zijn voorhoofd gegraveerd staat. Maar we nemen meer leuks onder handen. In Ski Challenge 14 kan je gratis de piste af zoeven op je ski’s en als je een account aanmaakt in de game, kan dat zelfs wereldwijd online. Daarnaast heeft het virus-spel Plague Inc een update gehad die 14 nieuwe speltypes met ellende voor de hele wereld in petto heeft.

Nieuw scenario voor Plague Inc

ICS Plague Inc nieuwe scenario's iOSIn het begin van juni vorig jaar waren we ondersteboven van Plague Inc, een spelletje waarin je de wereld moet uitroeien met een dodelijk virus. Maar dat het zo’n groot succes zou worden, dat zagen we niet aankomen. Ontwikkelaar Ndemic Creations timmert met de ruim 1500 vaak laaiend enthousiaste Nederlandse App Store-recensies op zak, gewoon lekker verder aan de weg. Het levert nu een flink pakket aan nieuwigheden op in Plague Inc. Dat je de wereld uitroeit met een virus, is zó midden 2012. Het nieuwe Scenarios uitbreidingspakket dat je tegen een in-app aankoop van 2,99 euro kan kopen, brengt maar liefst 14 nieuwe speltypes met zich mee. Daaronder bevinden zich ziektes die significant invloed uitoefenen op de wereld, zoals de Zwarte Dood… maar dan anno nu. In hoeverre kan je om je heen slaan als de medische zorg zo vergevorderd is? Maar er zijn ook plagen die je moeilijk traditionele ziektes kan noemen. Zo kan je de hele wereld bankroet laten gaan, maar verspreid je ook global warming, de waterpokken en zelfs vulkaanuitbarstingen die zich over de aarde verspreiden. Een heerlijk macaber stel rampscenario’s weer om open te trekken. Plague Inc is eigenlijk als het zandkasteel dat je als jochie bouwde om het daarna te overspoelen in emmers water, waarbij je de teloorgang van het koninkrijk in je hoofd speelde. Toch? Heerlijke uitbreiding.
Downloaden: Plague Inc (€0,99, universeel, iOS 4.3+)

Adventure Town: meteen leuk

ICS Adventure Town iPad iPhoneIn het enorme aanbod van bouw- en managementspelletjes weet het gros van de games al geen halve minuut meer de aandacht vast te houden, maar Adventure Town is een aangename uitzondering op die regel. Waar we door Clash of Clans helemaal gewend zijn om door allerlei willekeurige spelers belaagd te worden, heeft Adventure Town de onderdelen bouwen en veroveren nóg simpeler gecombineerd. Het is doodsimpel. In dit spel bouw je aan een dorpje dat letterlijk omringd is door gevaar. Overal om je heen lopen blauwe blobs, zwemmen stekelige vissen en schuilen kerkers. Daar komen, nèt als in Dungeon Village van Kairosoft, je Heroes om de hoek kijken. Je traint een groep krijgers en investeert in ze door sterkere uitrusting en meer ervaring voor ze te verdienen. Daarmee pak je de vijanden om je heen aan en wordt het veiliger om je dorp uit te bouwen. De naadloze combinatie van bouwen en vechten is aanstekelijk vanaf het begin, geholpen door de verzorgde en erg leuke cartoonuitstraling van het spel. Dat het naast allerlei te verbouwen gewassen en upgrades ook muntjes kost om tegenstanders aan te vallen, is slim van de makers om geld te verdienen, maar zorgt er ook voor dat je Adventure Town eens weg kan leggen omdat je – eindelijk – even niets te doen hebt. Dit kan wel eens een grote klapper worden.
Downloaden: Adventure Town (gratis, universeel, iOS 4.3+)

ICS Adventure Town iPhone iOS

Trailer van de Dag: Ski Challenge 14

ICS Ski Challenge 14 screenshotAl zin in de wintersport? Het maakt niet zoveel uit of je meer van het skiën bent of het snowboarden: Ski Challenge 14 is een leuk voorproefje. In het spel stap je op de ski’s in zeven verschillende omgevingen, waarbij je zowel tegen jezelf kan spelen als tegen spelers van over de hele wereld. Zelfs als je niet gediend bent van een account aanmaken en om virtuele munten te spelen, kan je hier je ei kwijt. Met vijf verschillende besturingsmethoden kan je ook in je eentje de piste af. Onder de noemer training probeer je dan steeds op dezelfde van de zeven tracks je eigen tijd te kloppen. Daarbij valt meteen op dat je lekkere bochten kan maken en dat het daadwerkelijk leuk is om scherp door de poortjes heen te zoeven. Maak wél een account aan in de game en je neemt het op tegen de tijden en prestaties van spelers over de hele wereld, of je gaat juist voor een ontspannen sessie zonder limieten. Maak sprongetjes, scheur langs bochten en oh: zet in hemelsnaam de zeurende gitaarmuziek uit. Dan heb je aan Ski Challenge 14 een lekker tussendoortje hoor. Of meer.
Downloaden: Ski Challenge 14 (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.