Dashboard-app Morning met handig dagoverzicht nu op iPhone

Dashboard-app Morning is nu ook voor de iPhone beschikbaar. De app geeft je een overzicht van je dag, met het weer, afspraken en nieuws.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

morningDe ontwikkelaars van dashboard-app Morning hebben eindelijk een logische beslissing genomen. Vorige zomer brachten ze een handige app uit die mensen in de ochtend een snel overzicht van de komende dag wil bieden, maar alleen voor de iPad. De kans dat mensen ‘s ochtends slaperig meteen naar hun iPad grijpen is echter nogal klein. Nu is de Nederlandstalige app ook voor de iPhone beschikbaar, zodat we iets eenvoudiger in een scherm het weer, verkeer, nieuws, taken en herinneringen kunnen bekijken. De applicatie hanteert hetzelfde strakke uiterlijk als de iPad-versie, alleen met horizontale balken in plaats van panelen met verschillende groottes.

Morning zelf instellen

In de iPhone-app kunnen gebruikers de acht beschikbare panelen vullen met gegevens als de datum en tijd, het nieuws, de beurskoersen, het weer, een countdown, het verkeer naar werk en terug en afspraken en herinneringen (die zijn gekoppeld aan jouw agenda en herinneringen). Als er file op weg naar werk is geeft de app dit aan, net zoals Google Now dat doet. Zowel de volgorde als de inhoud van de panelen zijn eenvoudig in te stellen. Je kunt panelen verslepen en bijvoorbeeld op de nieuwsbalk tikken om te kiezen hoeveel nieuwskoppen elkaar moeten afwisselen en van welke nieuwsbronnen je nieuws wil zien. Vul bijvoorbeeld ‘iPhoneclub.nl’ in en kies voor 20 berichten. Nu zullen de titels (en dus niet de hele artikelen) van de laatste 20 artikelen op onze site afwisselend in jouw dashboard verschijnen. Je kunt zoveel nieuwsbronnen instellen als je zelf wil.

overzichtroute

Op die manier heeft ieder paneel eigenschappen die je naar wens kunt instellen. Bij agenda kies je bijvoorbeeld welke afspraken deze moet weergeven, bij verkeer voer je de locatie van jouw huis en je werk in en bij beurskoersen kun je bijvoorbeeld de AEX kiezen. Leuk gedaan: op de achtergrond van het paneel zie je de koers in een schaduwgrafiek afgebeeld. Voor ieder paneel geldt dat je hem kunt verwijderen als je niet geïnteresseerd bent. Als je geen aandelen hebt gooi je de beurzen eruit, als je geen countdown nodig hebt om af te tellen stel je deze gewoon niet in.

Werk aan de winkel

De afwerking van deze iPhone-app is echter een heel ander verhaal. Dat de ontwikkelaars minder ruimte hadden dan op de iPad is natuurlijk duidelijk, maar toch voelt de app op sommige punten nog ‘onaf’. Zo staat het eerste getal van het tijdstip van een afspraak in het vakje van de vorige afspraak en wordt de tekst van het weer afgebroken. Nu snappen we best dat “gedeeltelijk be” op “wolkt” eindigt, maar toch staat het slordig. Daarnaast lijken de verschillende kleuren die je aan het dashboard kunt geven, die wel bij de iPad werken en ook bij de screenshots zichtbaar zijn, nog nergens te bekennen. En dat is nou juist zo’n functie die mensen het gevoel geeft van zelf inrichten.

roodnieuws

Uiteindelijk valt er dus nog wel het een en ander op Morning aan te merken. Sommige gebruikers zullen de app liefhebben om de simpele indeling, maar voor anderen biedt de app waarschijnlijk te weinig mogelijkheden. Zo laat het agendapaneel alleen jouw afspraken van vandaag zien, terwijl het ook handig kan zijn om te zien wat er de komende dagen op het programma staat. In de ideale wereld kon je panelen uitvouwen door erop te tikken, en dan net dat beetje extra informatie krijgen. Zoals meer afspraken, extra weersverwachtingen of de eerste alinea van een nieuwsbericht. Al met al is dit een goed begin, maar voor nu nog niet genoeg om de standaard-app te worden die je ‘s ochtends als eerste opent. In dat kader wachten we ook met smart op de wekker, een logische functie voor een app als deze, die binnenkort zal worden toegevoegd. Tot die tijd zouden wij in ieder geval zakken met die prijs.

Downloaden: Morning (€3,59, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2014, 15:32
Categorie Productiviteit
Onderwerp dashboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.