iCulture speelt: Wind-up Knight 2, Belgische 25 Game en Mahjong Cards

Het Nederlandse Mahjong Cards is een leuke kruising tussen kaartspel en Chinese traditie en Wind-up Knight 2 een geslaagd renspel voor iOS.

ICS Mahjong Cards iPadWe hebben onze portie games wel gehad vandaag! Vanochtend namen we Family Guy: The Quest for Stuff onder de loep. Aan het begin van de middag maakten we kennis met Rollercoaster Tycoon 4 Mobile en zagen we lang, lang wachten niet worden beloond. En halverwege de middag legden we Trials Frontier op de pijnbank – en kwamen er met een grijns vandaan. En nu? Nu doen we er gewoon nog drie schepjes bovenop. Oneindig rennen in Wind-up Knight 2, 25 Game is een nieuwe variant op Threes en Mahjong Cards is precies wat je denkt dat het is.

Wind-up Knight 2: weer die presentatie!

ICS Wind-up Knight 2 in het grasCollega Bas en ik hadden er gisteren nog een gesprek over, naar aanleiding van het uitstekende Blackmoor en al eerder over Adventure Beaks. Wat maakt een platformspel waarin je automatisch rent goed? Gameplaytechnisch ontstijgen ze elkaar allemaal niet, maar toch kan ik er steeds enthousiast door worden. Daar is een soort X-factor voor nodig. Adventure Beaks heeft een leuke twist met meerdere pinguïns die je bestuurt en meerdere routes die je kan nemen. Blackmoor speelt heerlijk soepel en heeft een aanstekelijke cartoonstijl. En het nieuwe Wind-up Knight 2 heeft opnieuw zijn presentatie mee.

De eerste Wind-up Knight werd vooral op Android een groot succes en dat had nooit gelukt zonder goede besturing. Ook nu weer heb je actieknoppen om te springen, ergens onderdoor te glijden, te slaan en een schild boven je hoofd te houden zodat je gevaar van boven afwendt. De acties volgen elkaar zo snel op, dat het bijna een ritmegame is. Maar dat zie je nog niet op de screenshots. Wat het spelletje maakt, zijn de verzorgde 3D-beelden, het stereotype middeleeuwen-sfeertje en de afwisseling voor een renspel. Deel twee voegt een highscoremodus aan het normale spel toe en gaat anders om met in-app aankopen: ditmaal ontgrendel je alle levels en extra’s voor 3,59 euro. Voordeliger dan de voorganger en door de verslavend vlotte actie het overwegen waard.

Downloaden: Wind-up Knight 2 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

25 Game: match 3 ontmoet Threes

ICS 25 game iPad iPhoneThrees was het spel dat blokjes combineren helemaal op de schop gooide de afgelopen weken, en nu is er het Belgische 25 Game van Bart Bonte om het concept van Threes weer samen te voegen met de traditionele match 3-gedachte. Ja, echt waar. 25 Game speelt in principe hetzelfde als Threes: als je een cijfer samenvoegt met een ander evenhoog cijfer, vormen ze samen een hoger cijfer. En je schuift de hele rij mee als je een cijfer horizontaal of verticaal schuift. De twist is hier dat het veld ook wordt bezet door rode blokken. Dat zijn de lastpakken die je in de weg kunnen staan. Een extra blokkade tussen het combineren van cijfers in. Die verwijder je echter op de oude match 3-manier: schuif drie rode blokken aan elkaar en ze verdwijnen direct. Een variant die van het Threes-concept na al die vlottere 2048-varianten, weer wat langzamer en tactischer maakt. Geinig.

Downloaden: 25 Game (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Mahjong Cards: precies wat je verwacht

ICS Mahjong Cards iPadVan Vlaanderen naar Nederland. Mahjong Cards is een variant op Mahjong die het traditionele Chinese spel qua spelconcept in stand hield, maar visueel wel op de schop gooide. Het spel doet precies wat je verwacht. Het is Mahjong, maar dan met kaarten in plaats van de gladde steentjes. De afwerking van Matthijs Hollemans’ kaartspelletje is netjes, met aardige animaties en fraaie, rustige beelden. Met meer dan zestig puzzeltafels kan je jezelf ook wel even verliezen in het spel. Een enorme uitdaging is overigens geen streven van geweest bij de ontwikkeling van het spel. Je kan oneindig gebruik maken van undo’s om je vorige zetten ongedaan te maken, kan de kaarten schudden en het spel geeft hints als je een tijdje niks doet. Een puzzelspel om bij te relaxen was de insteek van Mahjong Cards, en daarin slaagt het.

Downloaden: Mahjong Cards (€2,69, geen in-app aankopen, iPad, iOS 5.1.1+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.