Sleep Cycle-app voor iPhone werkt nu met M7-chip en hartslagmeter

Sleep Cycle voor iPhone heeft een ingebouwde hartslagmeter en ondersteuning voor de M7 chip van de iPhone 5s gekregen.

Sleep-Cycle-Alarm-ClockWelke slaapapp stond in 2013 bijna onafgebroken in de top 10 van bestverkochte apps in Nederland en België? Sleep Cycle Alarm Clock natuurlijk! Inmiddels is Sleep Cycle weer wat in de ranglijsten gezakt maar er moeten honderdduizenden Nederlanders en Belgen zijn, die met deze app naar bed gaan en weer opstaan. Sleep Cycle is een wekker die je precies op het juiste moment wakker maakt, Sleep Cycle analyseert je slaapgedrag en laat je met rustgevende geluiden in slaap vallen. De app heeft net een update gekregen met nieuwe functies, zoals ondersteuning voor de M7 co-processor in de iPhone 5s.

De app kan nu automatisch je dagelijkse beweging bijhouden en bepalen hoe dat je slaapgedrag beïnvloed. Druk geweest op een dag? Misschien slaap je ‘s nachts dan veel beter, terwijl je na een slome dag met veel eten nauwelijks in slaap komt.

De update van Sleep Cycle kwam vandaag uit, vlak nadat iTunes Connect weer open ging. Je hebt de afgelopen dagen app-updates op iPhoneclub en iPadclub moeten missen, omdat het goedkeuringsproces bij Apple even stilstond. Vanaf vandaag verwachten we een flinke stoot aan nieuwe en vernieuwde apps.

Sleep-Cycle-Alarm-Clock-iphoneSleep Cycle heeft behalve ondersteuning voor de M7-chip nog meer vernieuwingen gekregen. Een ingebouwde hartslagmeter zorgt ervoor dat je je rusthartslag kunt bepalen zodra je wakker wordt. Ook handig als je na een enge droom wakker schrikt en geschokken naar je iPhone grijpt. Je kunt meteen zien hoe het met je hartslag is gesteld. Net als bij andere hartslagmeter-apps moet je je vinger op de cameraflitser aan de achterkant van de iPhone leggen, om je hartslag te meten. De camera ziet subtiele kleurveranderingen in de bloeddoorstroming en kan daaruit je hartslag bepalen. De hartslagdata kun je in Sleep Cycle weer gebruiken om te kijken of je wel ontspannen genoeg in slaap valt. De hartslagfunctie werkt alleen in iOS 6.0 en hoger.

Sleep Cycle heeft bovendien ondersteuning voor tijdzones gekregen; handig voor mensen die veel moeten reizen. De grafieken worden daarbij meteen aangepast. De makers hebben ondersteuning voor AirPlay weer teruggebracht in de app, zodat je het alarmgeluid van de wekker over externe speakers kunt afspelen. Wissel je van iDevice, dan helpt SleepSecure je bij het maken van een back-up van je complete database. SleepSecure hangt samen met een abonnement dat €8,99 per jaar kost.

Downloaden: Sleep Cycle (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2013, 12:39
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen slapen, sleep cycle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.