Actions voor iPad maakt complexe toetscombinaties makkelijker

Actions for IPad is een app om handelingen op de desktopcomputer te automatiseren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

actions-ipad
Actions is een iPad-app om allerlei handelingen op de desktop te automatiseren. Het houdt in dat je op het iPad-scherm allerlei sneltoetsen onder handbereik hebt, die acties op de computer uitvoeren. Met de nieuw toegevoegde Flow-functie wordt dat nog makkelijker: je kunt meerdere acties aan elkaar koppelen zodat je met één druk op de knop een complexe actie kunt laten uitvoeren.

Een Flow bestaat uit meerdere snelkoppelingen, bijvoorbeeld achtereenvolgens een stuk tekst op je computerscherm selecteren, daarna de browser openen, de tekst in de URL-balk plakken en op de zoekknop drukken. De echte productiviteitsfreaks zien vast wel wat mogelijkheden om op deze manier veelvoorkomende acties te automatiseren. Na het installeren van de app stuur je een e-mail naar jezelf, waarmee je de software meteen op je desktopcomputer kunt installeren. Je koppelt iPad en computer en begint met het instellen van hotkeys. Standaard krijg je al allerlei acties meegeleverd, die je meteen kunt toepassen. Ben je wat thuis geraakt in de mogelijkheden, dan ga je aan de slag met het zelf maken van acties.

actions-laptop-ipad

Windows-gebruikers kennen het gebruik van hotkeys misschien wel van de tool AutoHotKey, waarmee iets soortgelijks mogelijk is. Je kunt er allerlei acties mee automatiseren. Mac-gebruikers zijn ongetwijfeld bekend met Automator, waarmee je allerlei acties aan elkaar kunt koppelen. En op de iPhone is sinds een tijdje de IFTTT-app (If This Then That) te vinden, ook al zo’n app waarmee je taken automatiseert.

Actions voor iPad zorgt dat je dergelijke acties meteen vanaf je iPad kunt aansturen, waarbij je de iPad bijvoorbeeld als een extra scherm naast je computer hangt. Om de nieuwe Flow-functie in Actions te gebruiken moet je een in-app aankoop van €2,69 doen. Op de website van de Actions-appmakers kun je voorbeelden van Flows vinden.

Downloaden: Actions for iPad (€3,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 22:54
Categorie Productiviteit
Onderwerp toetscombinaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.