Skype voor iPhone geschikt gemaakt voor Skype tv-chat

Skype heeft een kleine update gehad, waardoor het nu geschikt is om te bellen met diverse Skype-enabled tv's van Samsung, LG, Panasonic en Sony.

skype tvEr is een nieuwe versie beschikbaar van de Skype-applicatie voor iOS. Deze zorgt voor compatibiliteit met H.264, het videoformaat dat het mogelijk maakt om te skypen met meer apparaten, waaronder tv-toestellen. Bepaalde HDTV’s van Samsung, LG en Panasonic bieden die mogelijkheid al, terwijl Sony later dit jaar toestellen gaat uitbrengen die het ondersteunen. Skype heeft nog maar recent (eind december) de mogelijkheid toegevoegd om videogesprekken te voeren via de iPhone.

Wil je via de tv gaan bellen, dan heb je bij deze televisies ook een passende tv-webcam nodig, die je apart moet aanschaffen. Deze bevat een speciale microfoon die ervoor zorgt dat je ook op een paar meter afstand vanaf de zitbank, nog goed verstaanbaar bent. Tot nu toe kon je voor een videogesprek vanaf een Skype-enabled tv alleen bellen met mensen die Skype 4.2 op hun Windows-pc hadden geïnstalleerd. Skype kondigde op het bedrijfsblog tevens aan dat Skype nu beschikbaar is op de Verizon iPhone, maar dat heeft alles te maken met het feit dat dit toestel vanaf nu verkrijgbaar is in de VS.

Opvallend is verder, dat de nieuwe Skype-applicatie ook al geschikt is gemaakt voor iOS 4.3.

Downloaden: Skype (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2011, 12:24
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen skype, televisie, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.