Singaling voor iPad: professioneel zanginstrument met stemeffecten

Met Singaling voor iPad kun je zang en vocals bewerken. Het resultaat is vaak professioneel, maar het is ook leuk en eenvoudig om te doen.

SingalingMet de nieuwe Singaling app kun je experimenteren met vocale effecten, om ze vervolgens in een muziekproductieprogramma te gebruiken. De app is bedoeld voor mensen die hun zang en vocals op professionele wijze op de iPad willen bewerken. Singaling fungeert eigenlijk als een effectpedaal en heeft een simpele interface, waardoor iedereen ermee uit de voeten kan. De app is dus ook geschikt voor zangliefhebbers die niet zo goed -of helemaal niet- kunnen zingen: het is een leuke manier om jouw stemgeluid te verbeteren of te vervormen.

Het tabblad “Sound Controls” is het belangrijkste onderdeel van de app. Daar hebben gebruikers zes effecten die ze kunnen inschakelen en aan hun eigen voorkeuren kunnen aanpassen: Reverb, AutoPitch, Chorus, Delay, Filter en Distortion. Onder elk effect staan twee schuiven, waarmee je iedere variabele kunt aanpassen. Bij veel mensen zullen deze effecten geen belletje doen rinkelen, maar na een tijdje experimenteren worden hun functies geleidelijk duidelijk. Zo kun je met Chorus de warmte en karakter van de vocals aanpassen, terwijl je met Distortion een stem volledig kan vervormen, en nachtmerrie-achtige geluiden kunt produceren. Als je een bepaalde combinatie van effecten mooi vindt kun je deze instellingen opslaan onder het tabblad “Presets”. Daarnaast kun je ook eigen opnames opslaan via het “Record/Play ” tabblad. Je kunt Apple Earpods, iRig, Apogee Jam, of een andere audio-aansluiting gebruiken om live vocals in te zingen.

singaling knoppen

Door het heldere ontwerp schrikt de iPad-app minder af dan een ingewikkeld knoppenpaneel in een muziekstudio en geeft zowel vocalisten als amateurs een professioneel instrument om hun zang mee te bewerken. Singaling ondersteunt muziekapp Audiobus en is daardoor makkelijk in combinatie met andere apps die Audiobus ondersteunen te gebruiken, zoals GarageBand. Tot slot kun je opnames delen via e-mail en iTunes.

Downloaden: Singaling (€5,99. universeel, iOS 6.1+)

Singaling presets

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 14:08
Categorie Muziek
Onderwerpen audio, gehoor, muziek, versterker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.