‘Facebook komt met grote veranderingen voor iOS-apps’

Facebook en Facebook Messenger worden binnenkort voorzien van grote updates. Zo wordt de chat-app van Facebook groen.

Facebook iPhone iPad iOS 7Het sociale netwerk Facebook heeft grote veranderingen voor haar populaire apps voor iPhone en iPad voor ogen. Met name Facebook Messenger zal binnenkort flinke wijzigingen ondergaan. Een bron van 9to5Mac vertrouwt de website toe dat Facebooks chat-applicatie waarschijnlijk niet langer de voor Facebook zo kenmerkende blauwe kleur zal dragen. De applicatie moet nadrukkelijk meer lijken op het in iOS ingebouwde iMessage. Verder zou Facebook Messenger integratie met het adresboek van de iPhone krijgen, zodat de app contacten uit je iPhone-contactenlijst kan vinden. Het zijn niet de enige veranderingen die op stapel staan.

De Facebook-app zelf zal voorzien worden van Graph Search. Daarmee is de applicatie in staat personen aan je te verbinden die dezelfde interesses als je hebben. De zoekfunctie zou al in de volgende versie app-update geïntroduceerd worden. Aan de basis van de functie liggen verrijkte Facebook-berichten via OpenGraph.

Facebook Graph Search iOS iPhone

Naar verluidt test Facebook momenteel twee versies van Facebook Messenger intern. Een van de twee versies gebruikt groene interface-elementen en lijkt erg op iMessage, een andere versie maakt vooral gebruik van standaard iOS 7-elementen en is vooral wit. Die versie is volgens de bron van de website waarschijnlijker om uiteindelijk uit te komen. Beide versies hanteren in ieder geval niet de blauwe kleur die zo kenmerkend aan Facebook verbonden is. Het app-icoon zou wel een blauwe chatbubbel in een witte rand worden.

Dat Facebook Messenger wellicht meer op iMessage gaat lijken, heeft wel een bijsmaakje. Halverwege 2012 werd bekend dat oud-Apple medewerkers die meeschreven aan de software voor iOS zich zouden ontfermen over de nieuwe Facebook-apps.

Facebook was een van de eerste applicaties die iOS 7-design implementeerde in haar app voor iPhone. Bijzonder daarbij was dat het door Facebook juist zo groot gemaakte schuifmenu aan de linkerkant weer vervangen werd door navigatieknoppen aan de onderkant van het beeldscherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 13:36
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.