Shortly app review

Review: Shortly, korte verhalen lezen terwijl je staat te wachten

Maakt je wachttijd aangenamer.

Shortly is een app om korte verhalen te lezen. Kies voor 1, 3 of 5 minuten en je krijgt een spannend of grappig verhaal, gemaakt door amateurschrijvers van Reddit.

Shortly app review

Een paar jaar geleden (2011 om precies te zijn) schreven we over de VertragingsApp, een app vol korte verhalen voor als je op de trein moet wachten. Die app bestaat niet meer, maar Shortly is een waardige Engelstalige opvolger. Je geeft aan of je 1, 3 of 5 minuten wilt lezen en krijgt een inspirerend verhaal voorgeschoteld.

Shortly: korte verhalen van een paar minuten

Tijdens je bus- of treinreis iets lezen is een goed idee, maar het komt er vaak niet van. Je staat dicht opeen gepropt in een treinwagon en hebt niet de armslag om een boek uit je tas te halen. En trouwens, als je net goed bent begonnen met lezen moet je snel sprinten naar een vrijgekomen zitplek of moet je overstappen. Het lukt niet goed om je even helemaal te concentreren op het verhaal.

Shortly verhalen-app

Shortly helpt je uit de brand, met korte verhalen waardoor je even helemaal in een andere wereld bent. Deze app geeft je drie keuzes: 1, 3 of 5 minuten. Tik op de knop Let’s go en je kunt meteen beginnen te lezen. De (fictie)verhalen zijn afkomstig van /r/writingprompts op Reddit. Daarbij wordt een korte situatieschets gegeven, waarna iemand anders het verhaal moet afmaken.

Een interessante is bijvoorbeeld deze:

You accidentally summon a demon by trying to pronounce Ikea product names.

Of deze:

You’re a killer dumping your latest victim into the river. Just as you’re about to be done, you spot another person. Doing exactly the same thing. And they’ve just spotted you, too.

Hoe loopt dit af? Tja, daarvoor zul je het verhaal moeten lezen (of als je meerdere varianten van het verhaal wilt lezen: kijk op Reddit, bijvoorbeeld via de nieuwe app Apollo).

Na het lezen van het verhaal ga je terug naar het beginscherm en kies je opnieuw een tijdsduur. Helaas kun je niet zelf kiezen: de app schotelt je een willekeurige situatieschets met bijbehorende afloop voor. Zo kun je de tijd vullen totdat je bus vertrekt of aankomt.

Shortly korte verhalen

De app is simpel van opzet en bestaat eigenlijk maar uit twee schermen: het beginscherm waarop je de tijdsduur kiest en het leesscherm waarop het verhaal verschijnt. Je kunt niet het lettertype aanpassen of bladeren naar de volgende app. Altijd zul je weer terug moeten naar het beginscherm, om een tijdsduur te kiezen. Wat design betreft is Shortly ook zo eenvoudig mogelijk gehouden. De verhalen in Shortly zijn geschreven door amateurschrijvers, maar dat maakt ze niet minder interessant. We kregen tijdens het testen een grote variatie aan verhalen voorgeschoteld, over de meest uiteenlopende onderwerpen. En als je een keertje iets niet interesseert, dan blader je meteen weer terug en krijg je een nieuwe.

Score

8

Shortly

Shortly

Voordelen +

  • Simpele en overzichtelijke app
  • Verrassende verhalen, met veel variatie

Nadelen

  • Geen optie om een andere afloop van het verhaal te lezen

Conclusie Shortly review

In deze simpele app krijg je

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2017, 15:43
Categorieën Amusement, Boeken
Onderwerpen reddit, verhalen
Device iPhone
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.