iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 45-2017 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

iCulture: App GemistIn de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Focos

Heb je een iPhone die portretten kan fotograferen (vanaf de iPhone 7 Plus), dan zul je zeker plezier beleven aan Focos. Hiermee kun je veel beter regelen wat je focuspunt is en welke onderdelen geblurd moeten worden. Nadat je een foto met diepte hebt gemaakt open je Focos, om de finishing touch te geven. Tik je op de foto in Focos, dan zie je het focuspunt veranderen. Druk je met 3D Touch, dan krijg je de foto te zien zonder bokeh-effect. Met de schuifknop geef je de juiste mate van blur. Je kunt ook het bokeh-diafragma veranderen, de belichting aanpassen en de kleuren van je foto levendiger maken. Er zitten regen-, sneeuw- en stoffilters in en om de app compleet te maken kun je in Focos ook je foto makkelijk roteren en bijsnijden.

South Park: Phone Destroyer

South Park kent iedereen wel, de komische en soms wat grove serie met personages als Erik, Stan en Kyle. In de nieuwe South Park-game vecht je met en tegen de bekende South Park-personages, waarbij je telefoon je wapen is. Gebruik de meest bizarre aanvallen die zo kenmerkend zijn voor de South Park-serie. In de game verzamel je kaarten die je sterker kunt maken, om zo de meest gewelddadige vijanden te verslaan. De game bevat in totaal meer dan 80 van deze kaarten en je kunt South Park: Phone Destroyer ook tegen andere spelers spelen. De game is gratis te spelen, maar bevat wel optionele in-app aankopen om jezelf sterker te maken.

Emojify

In iMessage in iOS zit een handige functie waarmee je woorden snel kunt omzetten in emoji. Emojify voor de Mac doet precies hetzelfde, maar dan altijd en overal. Emojify kijkt naar de woorden die je typt en met een knoppencombinatie kun je deze woorden direct omzetten in de bijbehorende emoji’s. Emojify herkent exact dezelfde woorden als de vergelijkbare functie in iMessage, dus mensen die die functie vaak gebruiken zullen Emojify snel begrijpen.

Emojify op de Mac.

Emojify werkt als volgt: je typt je tekst en selecteert deze vervolgens met je muis. Door de ingestelde knoppencombinatie te gebruiken (standaard is dat Shift + CMD + K), veranderen geschikte woorden meteen in de emoji-variant. Je kunt ook zelf bepalen welke woorden je omzet, maar daarvoor moet je eerst je tekst plakken in het venster van Emojify. Daarin verschijnen de geschikte woorden in het oranje, net als in iMessage. Door deze woorden stuk voor stuk aan te klikken, wordt het woord vervangen door een emoji. Emojify is volledig gratis te gebruiken en je kunt via de instellingen van tevoren bepalen welke huidskleur gebruikt moet worden.

Catan Stories: Legend of the Sea Robbers

Het bekende bordspel Catan en de vele verschillende variaties daarop kent iedereen wel. Catan Stories is een op tekst gebaseerde versie van het bekende bordspel. Deze iOS-versie verschilt daardoor veel van het bekende bordspel, maar heeft wel dezelfde sfeer. Deze nieuwe iOS-game is gebaseerd op de Legend of the Sea Robbers-uitbreiding. In de game speel je met de beschermer van het eiland en volg je de reis van drie personages. In de game schrijf je je eigen verhaal. Catan Stories: Legend of the Sea Robbers ziet er ook nog mooi uit en bevat na de aanschafprijs verder geen verborgen kosten. De game is alleen in het Engels, Frans en Duits te spelen en is geoptimaliseerd voor zowel de iPhone als iPad.

Watch Altimeter Pro

Een app voor mensen met een Apple Watch. Dankzij de barometer in de nieuwste Apple Watch-modellen kun je precies zien hoeveel hoogtemeters je hebt overbrugd. Handig tijdens het wandelen of autorijden in een bergachtige omgeving. Altimeter Pro maakt een mooie grafiek van de hoogteverschillen. Snelle toegang tot alle informatie via de wijzerplaat van je Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2017, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.