Shadowgun Deadzone: prachtige gratis online shooter voor iPhone

Shadowgun Deadzone is een spectaculair uitziende en gratis te downloaden online shooter voor de iPhone, iPod touch en iPad.

Shadowgun Deadzone schuilenDe vorig jaar zo verrassende shooter Shadowgun heeft een gratis te downloaden opvolger gekregen op de iPhone en iPad. Shadowgun Deadzone is een online multiplayer-shooter, waarin je individueel of in een team kan deelnemen aan gevechten van twaalf personen. Ontwikkelaar Madfinger Games dat eerder al furore maakte met het uiterlijk van schietspel Dead Trigger, verbaast wederom met fantastische beelden en snelle actie.

Shadowgun Deadzone is een derde persoons shooter, wat betekent dat de camera achter de persoon hangt. Je loopt met vingerbewegingen aan de linkerkant van het scherm en kijkt rond met je vinger rechts. Daar vind je in de hoek de schietknop, aan de bovenkant begeleid door knoppen voor sprinten, een koprol maken en herladen. Met de laatste knop erboven, gooi je een granaat. Wie bekend is met andere shooters op de spelcomputer of op de iPhone, is zo aan de besturing gewend. Rondkijken en lopen tegelijk gaat verrassend makkelijk en de schietknop is bovendien goed gepositioneerd – wat in andere schietspellen vaker niet dan wel het geval is.

Je hebt keuze uit twee speltypes in Deadzone: een deathmatch waarin iedereen voor zich speelt en de modus Zone Control. Daarin wordt het spelersveld opgedeeld in twee teams die aangewezen locaties in de omgeving moeten zien te veroveren en vast te houden. In vergelijking met de originele Shadowgun, waarin je constant achter muurtjes en obstakels wacht tot het moment dat je toeslaat, is Deadzone sneller geworden. Zeker in de Deathmatch modus is het een echt run & gun schietspel geworden. Rondlopen tot je iemand tegenkomt en hopen dat je hem eerder neerlegt, dan hij jou.

Shadowgun Deadzone iPhone online shooter groot

Voor niets gaat de zon op in gratis te downloaden games en daarop is Shadowgun Deadzone geen uitzondering. In het spel verdien je in-game geld door potjes mee te doen en anderen te vermoorden, maar je mag heel wat potjes spelen om je uitrusting uit te kunnen breiden. Research heet de afdeling van het spel waarin je vooral echt geld wil investeren, als je daarvoor gevoelig bent. Je kan in allerlei zaken investeren om je personage beter te maken. Zo kan je nieuwe slots voor wapens en granaten vrijspelen, nieuwe wapens en explosieven kopen en kan je zelfs robots laten ontwikkelen om in te zetten. Je kan zelfs aparte teamplay-items ontwikkelen, zoals een medkit om andere spelers mee op te lappen of een radar te activeren voor het team. De game maakt gelukkig niet de fout dat je moet betalen voor munitie en granaten. Wapens die je hebt gekocht, zijn voorzien van genoeg voorraad om na elke dood weer mee te starten. Zo kan je ook gratis genieten en blijven genieten van het spel: met het standaardwapen kan je best uit de voeten zolang tegenstanders geen peperdure technieken als Regeneration of Armor hebben gekocht.

Shadowgun Deadzone rondkijkenHét verdienmodel is echter het Premium-account, dat je voor één dag tot drie maanden kan kopen. Daarmee krijg je 50 procent meer in-game geld voor je prestaties, heb je de beschikking over in-game voice chat zodat je met andere spelers kan praten en belooft het spel je een ‘premium server connectie’. Een week lang een Premium-account kost 1100 goud in het spel. In de Store koop je 700 goud voor 89 cent. Een nogal ingewikkelde constructie en eentje die helaas betekent dat de verbindingsproblemen die we soms ondervonden niet incidenteel zijn, maar ook met opzet kunnen plaatsvinden. Érg jammer.

Op de iPhone 5 waarop wij Shadowgun Deadzone testten, ziet het schietspel er ongelooflijk strak uit en merken we amper een vertraging in de actie. Niet in de verbindingssnelheid, maar ook niet van het spel zelf omdat de iPhone het niet aan kan. De omgevingen zijn vierkant, maar zitten vol met detail en qua kleurgebruik en scherpte doet het spel denken aan games op de PlayStation 3 en Xbox 360. De personages zijn het hoogtepunt: die zijn uiterst gedetailleerd en vloeiend geanimeerd. Het is een van die games waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk is op – een beetje oneerbiedig gezegd – een telefoon.

Ook als je geen geld in Shadowgun Deadzone investeert, is de online shooter gaaf om te spelen. De actie is snel, vloeiend en verpakt in superstrakke beelden. De voorwaarde daarvoor is wel dat de server verbinding maakt – en het feit dat je een betere verbinding kan afkopen, doet vrezen dat de huidige serverproblemen niet zomaar verdwenen zullen zijn voor ‘gratis’ spelers.

Downloaden: Shadowgun Deadzone (gratis, universele app, vanaf iPhone 4, iPod touch 5th gen, iPad 2 en iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 16:05
Categorie Games
Onderwerpen first person shooter, shadowgun

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.