CaseOntwerp: ontwerp een iPhone 5-hoes met je foto

Met de iPhone-app CaseOntwerp kan je een hoes voor de iPhone 5 ontwerpen en laten opsturen met een eigen foto voor 14,59 euro. De kwaliteit is redelijk, wat bij deze prijs te verwachten is.

CaseOntwerp iPhone iPod touchEen persoonlijke hoes maken voor de iPhone 5 kan moeilijker dan met de nieuwe iPhone-app CaseOntwerp. Je pakt een foto uit je fotoalbum of schiet er ter plekke een. Die wordt vervolgens meteen weergegeven op de achterkant van een iPhone 5. Je kan hem bewegen en vergroten of verkleinen voor een andere compositie, en vervolgens deel je hem op sociale netwerken of bestel je hem meteen voor 14,95 euro. Je kan de hoes afrekenen via je eigen bank of met PayPal.

De applicatie stuurt je een e-mail na het bestellen van de hoes, waarin je een link naar de betaalpagina krijgt. Je betaalt dus vanaf de desktop en niet de iPhone-app zelf. Volgens de achterliggende website Ontwerpeencase.nl, waar je overigens ook hoezen kan maken voor de iPad 2 en 3, iPhone 4 en Phone 4S. Dat kan bijzonder genoeg niet vanuit de app.

De hoes waar je uit kan kiezen is een hardcase met een zwarte zijkant, of een witte. Binnen de rand op de achterkant wordt de foto gezet. Die buigt dus niet mee de hoeken om – en vanzelfsprekend is er ook een uitsparing voor de camera. De vorm maakt het wel een beetje lastig om al je opgedirkte, vierkante Instagram-video’s er op een mooie manier te zetten.

CaseOntwerp foto pannen CaseOntwerp zwart of witte rand

De kwaliteit van de hoes die we opgestuurd kregen ter demonstratie, is aardig maar niet verbluffend. De zijkanten sluiten goed aan en het is lastig de hoes te verwijderen, wat juist een goed punt is als je altijd een cover om je iPhone heb wil hebben. Het glimmende zwarte plastic laat de opdruk op achterzijde mooi zien, maar oogt wel een beetje goedkoop. Een matte afwerking was mooier geweest. Bovendien steken de randjes van het hoesje aan de schermkant nèt iets boven de hoogte van de iPhone uit. Je kan geen veegbeweging vanaf de zijkant meer maken zonder het randje te voelen en dat is jammer. Overigens zijn het trouwens helemaal geen rare eigenschappen voor een hoes van 15 euro – en krijg je er hier dus wel een persoonlijke opdruk bij.

Op zoek naar een case voor de iPhone? Bekijk de artikelen onder onze artikeltag ‘case’.

Downloaden: CaseOntwerp (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 6.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 15:01
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen hardcase, hoesje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.