Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Scoupy: Nederlandse app met speciale kortingen in de buurt

Scoupy is een nieuwe Nederlandse applicatie die aanbiedingen op locatie biedt voor de iPhone en later Android. Als je in de buurt bent van een winkel, kan je een virtuele bon afscheuren voor korting.

Scoupy Groupon Pocketdeals iPhone iPod touchMet de krachtige slogan ‘De kortste weg naar korting’ introduceert Scoupy een nieuwe Nederlandse variant op Groupon. Gebruikers die zich aanmelden bij de dienst op de iPhone, krijgen speciale kortingsacties in een omtrek van 25 kilometer te zien. Als je in de buurt bent van een winkel, restaurant of bedrijf dat de aanbieding hanteert, knip je de virtuele bon uit door hem te sliden en zodoende in te wisselen.


Scoupy – een samentrekking tussen scoop en coupon – is niet de eerste applicatie die aanbiedingen op locatie naar ons toe brengt. De acties van Groupon variëren ook per woonplaats en de Groningse app PocketDeals biedt eveneens een op locatie gebaseerd arsenaal aan kortingsacties. Beide Nederlandse apps doen iets cruciaal anders dan Groupon. Dat is een dienst waarbij je online de kortingsactie aanschaft om er vervolgens gebruik van te maken. Bij PocketDeals en Scoupy betaal je van tevoren niks. Je gebruikt een kortingsbon door hem virtueel af te scheuren en bij een winkel te gebruiken.

Bij Scoupy kun je een bon alleen afscheuren als je fysiek in de buurt bent van de winkel. Dat berekent de applicatie aan de hand van je huidige locatie via GPS. Er verschijnt een code in beeld die door de kassa verwerkt wordt, waardoor je de beloofde korting krijgt.

Ervaringen met Groupon en PocketDeals wijzen uit dat ondernemers serieus omgaan met acties die ze zelf doorgeven aan applicaties als Scoupy. In het geval van deze app, betalen deelnemers een klein bedrag als de consument een bon afscheurt. Dat begint bij 50 eurocent en loopt op tot 2 euro.

De aanbiedingen in Scoupy worden op locatie geladen, maar je kan er evenwel voor kiezen om de acties per plaats te bekijken. Op moment van schrijven hebben naast de grote steden onder andere Hoorn, Alkmaar, Assen en Amersfoort veel acties. Wat opvalt, is dat het laden van de acties de eerste keer erg lang duurt. De lijst verversen gaat gelukkig wel snel. Je kan zelf de omtrek van de acties die je wilt zien bepalen met een maximum van 25 kilometer. Ook kun je naar acties zoeken en acties in de buurt per categorie bekijken. Dat is op dit moment alleen in de randstad relevant. Reeds gebruikte Scoupy’s worden in het tabblad Gebruikt bewaard. Onder het tabllad Meer tref je algemene informatie over de dienst.

Het is opvallend dat Scoupy precies dezelfde kleuren gebruikt als PocketDeals. Beide apps zijn uitgevoerd in oranje-zwart met witte achtergronden voor de tekst. Scoupy ziet er gelikter uit, maar in tegenstelling tot PocketDeals, moet je er wel een account voor aanmaken. Wie van kortingen om de hoek wil profiteren, doet er goed aan beide applicaties naast elkaar te gebruiken.

Downloaden: Scoupy (gratis)

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.