RunKeeper brengt je sportgeschiedenis anders in beeld

Hardloop- en sport-app RunKeeper voor de iPhone heeft een nieuw activiteitenoverzicht, en is verbeterd op gebied van persoonlijke records.

RunKeeper iPhone sportenDe populaire hardloop-app RunKeeper is een nieuwe route ingeslagen. Bij wijze van spreken. De iPhone-app gooit de geschiedenis van je activiteiten overhoop en presenteert die nu op een andere manier. Aan de lijst met eerder gelopen trainingen is niets veranderd, maar dat verandert zodra je op een activiteit drukt. In een vernieuwd scherm zie je linksboven je gemiddelde snelheid, afstand en andere standaardgegevens. Rechtsboven zie je de kaart met checkpoints en onderin vind je nu je splitstijden op de checkpoints en twee algemene waarden gevisualiseerd in grafieken: je snelheid per kilometer en de hoogteverschillen tijdens het lopen of fietsen.

Op de pagina is meteen ruimte voor de notities en zelfs foto’s die je zelf tijdens en na een training hebt gemaakt. Met een druk op de kaart schuiven de andere gegevens uit beeld. Je kan ze weer in beeld trekken door een tab van onderen naar boven te trekken.

RunKeeper 3.4 voor de iPhone is verder verbeterd op het punt van persoonlijke records en doelstellingen. Nadat je klaar bent met een training, word je nog even haarfijn herinnerd aan je progressie naar je doelstelling toe en je records op dezelfde route of afstand. Daarnaast is het mogelijk om wekelijkse activiteitsdoelstellingen voor jezelf neer te zetten, met natuurlijk de bijbehorende mogelijkheid om te zien hoe je daar elke week mee om gaat. Als dat je veel te direct of te veeleisend is, kan je ook doelstellingen neerzetten zonder deadline. Eveneens kan je eerdere doelstellingen nu gewoon in de iPhone-app verwijderen.

De sport-app RunKeeper is gratis te downloaden. Veel functies waaronder bijvoorbeeld het zetten van doelen en sporten volgens trainingsschema, zijn pas te gebruiken met een Elite lidmaatschap. Die koop je voor 4,49 euro per maand of 17,99 per jaar in de app.

Downloaden: RunKeeper (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2013, 15:18
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fietsen, hardlopen, runkeeper, sport, training, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.