Importantia Studie Bijbel legt elk woord uit Bijbel naast origineel

In Importantia Studie Bijbel voor iPad en iPhone verwijst elk woord in de bijbeltekst naar het woord in de Hebreeuwse of Griekse brontekst.

studiebijbel iphoneOp de iPad en iPhone zijn apps over het christelijke geloof geen uitzondering. Toch zie je een app als Importantia Studie Bijbel niet elke dag voorbijkomen. Deze universele app is bedoeld voor mensen die taalkundig naar de bijbeltekst willen kijken en de herkomst van elk woord in de vertaling willen bestuderen. Volgens Peter van der Schelde van Cross Link Services, een dienstverlenend bedrijf voor uitgevers, kent iedereen de situatie wel dat tijdens een bijbelstudie of preek de predikant vertelt wat een woord in de Griekse of Hebreeuwse grondtekst nu eigenlijk betekent. Hoewel we van die problematiek nog niet op de hoogte waren, is het bestuderen van de bijbelse brontekst natuurlijk erg interessant voor de meer geïnteresseerde gelovige.

Naast elk woord in de bijbeltekst staat een code. Tik je op de code, dan wordt een informatieveld weergegeven met daarin uitleg over het Hebreeuwse of Griekse woord in de brontekst. De app hanteert het strong-coderingsysteem. Dit is ontwikkeld door de Engelse theoloog prof. J.H. Strong, die alle woorden in de King James-bijbel aan woorden in het origineel koppelde. Desgewenst wordt de tekst zonder deze codes vertoond, zodat het wat makkelijker leest. Je kunt ook zoeken op een woord, bladwijzers plaatsen en snel tussen de verzen schakelen. De tekst in deze app is de nieuwe versie van de Importantia Studie Bijbel, inclusief de wijzigingen die in 2013 zijn aangebracht.

studiebijbel ipad

Ondanks de wens van de uitgever om een breed publiek aan te spreken is de aanschafprijs van de Importantia Studie Bijbel-app vrij hoog. Voor leergierige gelovigen of wetenschappers die een handige app zoeken voor deze taalkundige benadering van de bijbeltekst moet het zijn geld meer dan waard zijn. Cross Link Services BV maakt bijbelstudie-apps voor uitgevers en kwam eerder met de Bijbel + Kant-app en de Matthew Henry Studiebijbel-app.

Downloaden: Importantie Studie Bijbel (€14,99, universeel, iOS 5.0+)

iPhoneclub.nl is geen platform voor religieuze discussies. We handhaven daarom een streng beleid op de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2013, 16:17
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen bijbel, gizmodo, wallpaper, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.