iOS game-update: voetbalsim van Kairosoft, Streetbike: Full Blast en Lunar Racer

Kairosoft, de ontwikkelaar achter Game Dev Story, heeft een nieuw voetbalmanagementspel uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. In Pocket League Story werk je een voetbalteam naar de absolute wereldtop.

GU DO Pocket League Story Kairosoft iPhone iPod touchLet op, verslavingsgevoelige voetbalfans. Kairosoft, de ontwikkelaar achter verschillende succesvolle managementspellen zoals Game Dev Story, doet vanaf vandaag op de iPhone het genre ‘voetbal’ aan. In Pocket League Story maak je een voetbalclub groot. Je selecteert voetballers, zet een trainingsprogramma op, zet je eerste tribune neer en werkt voetbalwedstrijden af. Vrij vertaald: ook zonder Eredivisie Live kun je dit weekeinde verknocht zijn aan de populaire balsport. Er is meer moois verschenen vandaag.

Pingelende pixels: Pocket League Story

GU DO Kairosoft Pocket League Story screenshotWeet je nog? In ons stukje over het vorige spel van ontwikkelaar Kairosoft, plaatsten we voorzichtig een kanttekening bij de houdbaarheid van de studio die elke maand een nieuw managementspel uitbrengt. En dan doen ze dit. Voetbal. Pocket League Story is een echt Kairosoft-spel en behandelt allerlei aspecten om het daadwerkelijk spelen van voetbalwedstrijden heen. Sterker nog: je bent eerder de directeur van de club dan de coach. In de basis zorg je er natuurlijk voor dat er resultaat op de groene mat gelegd wordt en dat je club fans vergaart. Voorts komt er vanzelf van alles bij kijken: er moeten voorzieningen geregeld worden, je moet geld uitgeven aan nieuwe trainingsschema’s en zorg ook vooral dat je supporters zo nu en dan betrokken blijven bij de club. In Pocket League Story zet je een eigen club op en beperken je ambities zich vanzelfsprekend niet tot de Vijfde Reserveklasse Zondag. Het spel gaat gedrapeerd in de kleurrijke maar ietwat pietepeuterige pixelstijl die terugkomt in elk Kairosoft spel. Als ook de verslavingsfactor overeen komt, mag je nog opletten dat de Eredivisie en Jupiler League weer verder gaan na de winterstop…
Downloaden: Pocket League Story (€2,39, introductieprijs)

Raketten en planeten: Lunar Racer

GU DO Lunar Racer iPhone iPod touchRacen over een planeet, grote sprongen maken om items te pakken en je tegenstanders van de weg schieten. Je kan er je handen vol aan hebben, raar hè? Lunar Racer is de nieuwe game van de ontwikkelaar achter Super Stickman Golf, een eigenzinnig 2D-golfspelletje dat leuk is om tegelijk online tegen anderen te spelen. De appel valt niet ver van de boom met hun tweede iOS-game. In Lunar Racer scheur je vanaf een zijaanzicht over 10 verschillende planeten tegen 3 andere ruimteauto’s. En ja, dat kan behalve offline tegen de computer ook weer online tegen een pak andere spelers. Lunar Racer is een leuk pakketje geworden, maar wel tamelijk chaotisch. Het voelt in het begin bijna alsof er een spelelement teveel in zit. Je moet de hobbels en kuilen van de planeet zo snel mogelijk leren nemen door hoog te springen, items te pakken en ook nog eens te stunten voor extra bonussen – en tegelijkertijd wordt je ook nog even verzocht af te rekenen of in ieder geval sneller te zijn met/ dan de andere coureurs. Zie je? Zulke onmogelijke zinnen levert dat concept op. Feit is dat Lunar Racer na een kleine periode van gewenning, wel weer geweldig grappig is om tegen anderen te spelen. Uitschakelingen zijn van alledag, wapens vliegen om je oren en hop: daar verliest een speler weer kostbare seconden door te lang in de lucht te hangen bij een stunt. De dames en heren van ontwikkelaar Noodlecake weten wat plezier maken is.
Downloaden: Lunar Racer (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Streetbike: Full Blast

GU DO Streetbike Full BlastHeb je toevallig gisteren het eerste stuk van de derde Harry Potter-film gezien op de Nederlandse buis, of staat de film nog in je geheugen gegrift? Dat is dan bijzonder handig, want de scene waarin een zekere, magische blauwe dubbeldekker door de Britse straten racet, komt qua gevoel behoorlijk overeen met Streetbike: Full Blast. De bus schiet razendsnel door het andere verkeer heen, maakt zich net op tijd smal waardoor ie tussen twee andere dubbeldekkers kan rijden en racet zowat het asfalt van de weg. Chillingo’s nieuwste motorracegame voor de iPhone en iPod touch doet precies dat. Het is ontzettend snel, heerlijk arcade en ronduit eigenaardig in besturing. Het ontwijken van het tegemoetkomende verkeer en daarmee gepaarde crashes voelt belachelijk kunstmatig en er klopt geen zak van, maar het past volledig in het plaatje. Full Blast ademt het arcade-gevoel uit de speelhallen. Je dient de tweewieler zelf in de hand te houden door het kantelen van de iPhone, gassen en remmen gaat met knopjes (maar gelukkig kan je de besturing zelf naar hartelust aanpassen). De circuits uit de negen verschillende racecompetities schieten aan je voorbij terwijl de jankende gitaren je trommelvliezen doorboren. Je kan tegenstanders letterlijk uitschakelen, maar alles in Streetbike: Full Blast is op snelheid gericht. Heerlijk fout, dat is het.
Downloaden: Streetbike: Full Blast (€0,79)

De koopjeshoek

Met de bovenste drie vandaag verschenen games en het eerder apart behandelde Nederlandse Super Crate Box, kunnen we stellen dat de eerste fijne donderdag van de iOS game-update dit jaar een feit is. Toch zijn er vandaag ook weer wat leuke tijdelijke aanbiedingen voor de iPhone en iPod touch te vinden:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 19:16
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.