Run Motivation: nieuwe hardloop-app op iPhone

Run Motivation is een nieuwe iPhone-app om mee te hardlopen. De applicatie is lekker eenvoudig in gebruik, gratis en heeft audiobegeleiding.

Run Motivation header iPhone hardlopenRunKeeper, Endomondo, Runtastic, Nike+ Running… het zijn gevestigde namen op het gebied van apps waarmee je kan hardlopen. En nu is er Run – Motivation, Performance, Progress. Een nieuwe, gratis te downloaden iPhone-app op het gebied. De applicatie richt zich niet op uitgebreide trainingsschema’s om je aan te wagen, persoonlijke coaches of zombies die achter je aan rennen, maar is lekker simpel en strak gehouden. De troefkaart is de uitgebreide audiobegeleiding die je in de app hebt.

De uitgebreide audiobegeleiding tijdens het rennen kan je ontgrendelen voor eenmalig 89 cent in de app, en dat zijn meteen de totale kosten die je aan Run Motivation kwijt zal zijn. Voor dat geld vergelijkt de applicatie ook meteen je tijden met vorige rensessies op dezelfde route en kan je kleuren instellen voor het dashboard.

Run Motivation dashboard rennen Run Motivation iPhone audiosupport

Het dashboard tijdens het rennen begint zodra je op de groene Start Running knop drukt en doet visueel sterk denken aan de Nederlandse weerapp Weathercube. Je hebt een pagina met (aanvankelijk, maar dus zelf in te stellen) blauwe vakjes waarop je de sporttijd ziet, de afgelegde afstand, je snelheid, je verbrandde calorieën en je hartslag – als je een extern apparaatje aan de applicatie hebt gekoppeld. Net als in Weathercube kan je elk vakje bedienen als een kubus. Veeg hem omhoog en je ziet gedetailleerde gegevens, als tussentijden en eerder afgelegde afstanden. Met een tik op een vak krijg je de informatie groot in beeld begeleid door een kaart om te zien waar je bent. De onderkant van het dashboard bevat knoppen voor de audiobegeleiding: een play- en stopknop, maar ook een volumeknop waarmee je aangeeft wat je wilt horen. Alle knoppen zijn groot genoeg om tijdens het sporten te bedienen.

Je krijgt in de app gratis audiobegeleiding voor de tijd die je bezig bent, afstand en je snelheid. Hartslag, tussentijden en routetijden in vergelijking met eerdere sessies, komen daarbij na de in-app aankoop. Je kan ze individueel in- en uitschakelen en in beeld zie je in welke frequentie de mededelingen op je afkomen. De teksten zijn Engels gesproken.

Run Motivation hoofdmenu Run Motivation iPhone

Met het linkermenu schakel je tussen Overview van je recente renprestaties en de geschiedenis per maand. Op de pagina Overview zie je grafieken op gebied van de bekende parameters, en zo zie je over langere tijd of je algemene snelheid bijvoorbeeld is toegenomen, en of je daadwerkelijker meer rent dan voorheen. Het is vooral de simpele interface die Run Motivation zo krachtig maakt. De applicatie voelt een stuk eenvoudiger dan de bestaande concurrenten en vereist geen registratie met een account.

Downloaden: Run – Motivation, Performance, Progress (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2013, 20:25
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen endomondo, hardlopen, nike, runkeeper, runtastic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.