Bark iPhone

Bark-app is gewoon nóg stommer dan Yo

Ken je dat, van die honden die achter elkaar beginnen met blaffen? Bark (met een puntje) is de nieuwe revolutie in online communicatie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bark iPhoneWeet je nog, de iPhone-app Yo waarmee je alleen ‘Yo’ naar vrienden kan sturen? De nogal minimalistische chatapp werd zomaar een daverend succes in Nederland, waar we voortdurend nieuwe technologie meteen willen proberen. En nu dient de volgende mogelijke hype zich alweer aan. Met de subtiele uiting ‘online communicatie opnieuw uitgevonden’ is Bark het digitale equivalent van hondengeblaf in je straat. Letterlijk.

Bark, officieel met een puntje erachter, maakt van iedereen een online hond. Je kiest eenmalig uit een van de twaalf hondensoorten en die bepaalt voortaan je geluid in de applicatie. Je hondje staat centraal in beeld en het gebulder mag beginnen.

Bark hond kiezen kwispel Bark blaf waf woef joepie

Je drukt op je hond om te blaffen. Dat signaal komt als pushbericht aan bij gebruikers in je nabije omgeving, inclusief blafgeluid. Als die ook hun hond indrukken, spreiden zij op hun beurt weer een blafgeluid en zo krijg je het virtuele effect van een dorp vol honden dat achter elkaar begint te blaffen.

Bark op de wereldkaart

De werking van Bark is niet eens een grapje: op de bijbehorende website Barkstats.com zie je realtime op de wereldkaart waar het hondengeblaf zich bevindt. En ja hoor: uit Nederland komt substantieel de grootste indicator. We willen immers overal de eerste mee zijn, nietwaar? Je kan je helemaal omgeven door het gekef. Je ziet de teller op de kaart live oplopen, hoort tegelijk geblaf op je iPhone en ziet daarop ook nog het cijfer op het app-icoon oplopen van al het gekwispel in de buurt.

Wat doen honden zelf eigenlijk zoal deze dagen? Flinke kans dat het intelligenter is.

Pluspunten

  • Waf waf
  • Wrraf

Minpunten

  • Alleen ft, geen meter. Grrr.
  • Echt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2014, 9:55
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp yo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.