Paypal Here: creditcard lezer voor de iPhone wil kassa’s vervangen

De creditcardlezer Paypal Here wil de kassa in de winkel vervangen. Door een aankoop op een iPhone te betalen, zou iedere werknemer in een winkel in staat zijn om je producten af te rekenen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Paypal HerePaypal heeft een nieuwe creditcardlezer genaamd Paypal Here onthuld, die je kunt aansluiten op je iPhone. De lezer zou het mogelijk maken om op je iPhone te betalen met een credit- of debitcard. Paypal Here zou als alternatief voor kassa’s kunnen dienen, zodat iedere winkelwerknemer betalingen voor producten kan afnemen.

Naast het scannen van credit- of debitcards, zou Paypal Here ook cheques en facturen kunnen verwerken. De bijbehorende app is zo in te stellen, dat je makkelijk kunt aangeven waarvoor er in een winkel betaald moet worden.

Gemaakte betalingen worden niet rechtstreeks naar een bankrekening gestuurd, maar naar het Paypal-account van de iPhone-bezitter. Vanaf Paypal.com kun je het geld naar je bankrekening sturen. Paypal zou een commissie van 2,7 procent vragen voor iedere gemaakte creditcard-betaling. Betalen via een cheque zal echter gratis zijn.

Paypal Here’s creditcardlezer en iPhone-app moeten allebei gratis worden aangeboden. Wanneer hij precies verkrijgbaar zal zijn, is nog niet duidelijk. Je kunt via Paypal’s site aangeven dat je een bericht wil ontvangen wanneer je Paypal Here kunt bestellen, maar het inschrijfformulier suggereert dat hij eerst alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar zal zijn. Dat geldt eveneens voor de iPhone-app van PayPal Here die vannacht verscheen.

De Apple Store in Amsterdam laat klanten al op soortgelijke wijze betalen: personeel loopt rond met iOS-apparaten, die omhuld zijn in grote cases met een pinpaslezer.

https://www.youtube.com/watch?v=x5woIGSOLGk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2012, 11:20
Categorie Diensten
Onderwerpen creditcard, paypal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.